torsdag 28 februari 2013

Skolläsning

Vi ska nu i skolan läsa böcker i svenskan. Jippi! Problemet är bara att jag inte har en aning om vilken bok jag ska läsa!
Jag frågade Min lärare och hon gav mig tre tips:

(klicka på bilderna för att komma till böckernas sida på goodreads)
- Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist
 Låt den rätte komma in

 
-Lilla stjärna av John Ajvide Lindqvist
Lilla stjärna


-19 minuter av Jodi Picoult
Nineteen Minutes



Har ni någon åsikt om vilken jag borde välja? Eller har ni något annat bra förslag på bok jag kan läsa? Det ska helst vara något spännande!

måndag 25 februari 2013

Twitter?

Jag har sett att många bokbloggare har skaffat ett twitter-konto som hänger ihop med bloggen. Jag funderar också på att göra det. Jag tycker att det verkar som ett bra komplement till en blogg eftersom man då kan uppdatera med lite "onödiga" grejer som inte kommer med på bloggen för att det skulle bli alldeles för många jättekorta inlägg.

Min fråga är nu till er: Tycker ni att jag ska skaffa ett twitter-konto till bloggen?
Jättetacksam för alla svar!

söndag 24 februari 2013

Bokreorna (Adlibris vs Bokus)

Det är väl få som har missat att bokreorna startar på tisdag och att man sedan ett tag tillbaka kan förhandsbeställa böcker som man vill ha! Jag har kollat runt lite på Adlibris bokrea och Bokus och har jämfört dessa lite när det kommer till YA-böcker!

Adlibris
När jag handlar brukar det ofta vara hos Adlibris. Det funkar bäst för mig helt enkelt. Men nu när jag tittade på rean blev jag besviken... Man klickar in på Barn & Ungdom och ser att det finns 533 titlar att välja på. Super! tänker jag och klickar i att det endast ska visa de böcker inom kategorin 15+. Antalet böcker sjunker då mycket radikalt till 38 titlar... Dock finns det flera bra böcker ändå på rean, men inte så många som jag vill ha!

Bokus
Jag handlar inte själv på bokus men jag har funderat på det mer än en gång. När man kommer in på deras rea ser man att barn & ungdom ligger högst upp. Om man klickar där och sedan klickar i tonårsböcker får man då 93 olika böcker som är med på rean. Många kända titlar och även många som jag känner att jag vill ha!

Sammanfattning 
För mig känns det som att Adlibris på årets rea inte har satsat jättemycket på ungdomsböcker, medan Bokus har valt ut flera kända titlar för tonåringar som förmodligen kommer att sälja bra! 

fredag 22 februari 2013

Tell the Wolves I'm Home på svenska!

För endast ett par veckor sedan läste jag Tell the Wolves I'm Home och tänkte direkt att den här boken måste översättas till svenska. Idag fick jag det glada beskedet att X-puplishing ska ge ut den på svenska!

Vi fick den!!!!! Världen kan vara bra fin ändå. I höst kommer den ut, Tell the Wolves I’m Home, av Carol Rifka Brunt. Vi längtar!

Jag ska hålla mig uppdaterad och rapportera vidare till er om vad som händer. Det är en jättebra bok som definitivt förtjänar mer uppmärksamhet! Här kan ni läsa om vad boken handlar om (obs! engelska) och ni hittar min recension på boken här!

Tell the Wolves I'm HomeTell the Wolves I'm Home  

onsdag 20 februari 2013

Day 04 – Favorite book of your favorite series


Det är sällan man läser en bok som är bättre än sin föregångare, denna är det!

måndag 18 februari 2013

Beautiful Creatures


http://media.bonnierforlagen.se/bokbilder/b/9789155258986.jpgFörfattare: Kami Garcia, Margaret Stohl

Svensk Titel: Beautiful Creatures - Mörka Drömmar, Livsfarlig Kärlek
Serie: Caster Chronicles #1
Utgiven: 2009
Sidantal: 516

En förbannelse, ett val, två öden … När sextonårige Ethan möter den nya mystiska tjejen Lena, inflyttad till det lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. Hennes gröna ögon, mörka hår och gåtfulla personlighet fascinerar Ethan. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna.

När Lena fyller sexton år kommer hon att förändras. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i henne. Hennes krafter håller på att vakna, och hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta … Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp.


Ethan är den där typiska tonårskillen, han går på Jackson High i den lilla staden Gatlin. Han är en populär basketkille som oftast hänger med sin bästa vän Link.
Lena är en tjej, som inte är som alla andra. Hon skriver konstiga siffror på handen, har på sig andra kläder än tjejerna på Jackson High. Lena sätter sig längst fram i klassrummet och hon dyrkar inte Emily Asher och Savannah Snow. Men det är inte det märkligaste med Lena, hon är nämligen en besvärjare.
Jag älskar verkligen den här berättelsen. Den var inte så komplicerad som jag trodde att den skulle vara! Jag fastnade för den redan efter ett par kapitel och ville bara fortsätta läsa. Medan många andra tyckte att den var långsam, fann jag att det hände något hela tiden. Det som skiljer den mest från andra paranormal är att den beskrivs ur en killes perspektiv, vilket jag tycker är mycket intressant.
Budskapet verkar definitivt ha att göra med folks öden. Jag tolkar det som: Kan man styra över sitt eget öde? Och om man kan, vill man då det? Och om man vill, får man det?

Jag tyckte mycket om hur boken började, den berättade direkt hur den skulle sluta, men ändå inte. Jag kunde inte sluta tänka på att Gatlin, Jackson high, påminde mycket om TV-serien One Tree Hill, fast med lite övernaturliga inslag. Det är inte något dåligt, det bara gjorde det lite roligare. Jag gillar verkligen relationen mellan Lena och Ethan, även om det är kärlek vid första (eller innan första) ögonkastet, så får relationen tid att växa fram. Det är inte lika mycket pang-på-nu-är-vi-kära, utan det är lite osäkert, obekvämt och pinsamt, precis som jag tycker att det ska vara!
Spänningen hölls på topp eftersom man aldrig visste, blir Lena ljus eller mörk? Ena sidan trodde jag det ena och sedan totalvände det när jag vände blad. Relationen tar mycket plats i boken men det för med sig hela den andra berättelsen om Genevieve och allt om besvärjarna, så det blir inte ännu en fånig kärleksroman utan den känns lite mer vuxen!

Språk: 5/5
Berättelse: 5/5
Karaktärerna: 5/5
Bokomslaget: 4/5
Boken: 4.5/5


Köp den:
på svenska - Adlibris eller Bokus
på engelska - Adlibris eller Bokus

Ett extra tack till Semic Förlag för detta fina recensionsexemplar!

söndag 17 februari 2013

Två (väldigt) olika tävlingar!

Jag har sett att det har kommit ut flera nya boktävlingar på bokbloggarna denna vecka, jag tänker tipsa er om dessa två:

Bokgläntan kan man vinna 150 kronor att handla för på adlibris eller Book Depository, ett exemplar av Wallflower (svenska utgåvan av The perks of being a wallflower) och ett pocketfodral!
Det man behöver göra är att lyssna på sångerna som de sjunger och gissa vilken bok det handlar om.
Klicka här för att komma till tävlingen!

Bokpotaten kan man vinna en massa olika böcker! Det kommer att läggas ut ett inlägg lite nu och då där hon bland annat ger oss ett ord och vi får då associera fritt till en bok och tipsa henne om det! Jättekul!
Klicka här för att komma till tävlingen!

Lycka till!

lördag 16 februari 2013

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen från alperna, jag har haft det väldigt bra och är fri från skador!
Jag började som sagt med 'Beautiful Creatures' och har ungefär 70 sidor kvar. Jag har haft svårt för att fokusera på annat, har bara tänkt på vad som kommer att hända i boken!
Jag var även inne i skidortens enda bokhandel, den var mycket liten men hade ändå en halv hylla med engelska böcker, varav ett hyllplan var fyllt med engelska ungdomsböcker (Twilight-serien+Bree Tanner, The Host, The Hunger games-serien och Eragon). Men det roligaste var ju att titta på alla de tyska/österrikiska omslagen! Jag hann med att titta på hela hungerspelen-omslagen som jag tycker är väldigt fina, sedan bredvid stod Rubinröd-boxen (kan säga att den sista boken såg rätt mastig ut!). Lillasystern har beställt Rubinröd nu så det blir till att låna den av henne snart!

Hoppas ni alla har haft ett härligt sportlov, eller ni som inte har haft det än hoppas jag får ett härligt sportlov!

fredag 15 februari 2013

Tell the Wolves I'm Home

Tell the Wolves I'm Home Författare: Carol Rifka Brunt
Utgiven: 2012
Sidantal: 355

1987. There’s only one person who has ever truly understood fourteen-year-old June Elbus, and that’s her uncle, the renowned painter Finn Weiss. Shy at school and distant from her older sister, June can only be herself in Finn’s company; he is her godfather, confidant, and best friend. So when he dies, far too young, of a mysterious illness her mother can barely speak about, June’s world is turned upside down. But Finn’s death brings a surprise acquaintance into June’s life—someone who will help her to heal, and to question what she thinks she knows about Finn, her family, and even her own heart.

At Finn’s funeral, June notices a strange man lingering just beyond the crowd. A few days later, she receives a package in the mail. Inside is a beautiful teapot she recognizes from Finn’s apartment, and a note from Toby, the stranger, asking for an opportunity to meet. As the two begin to spend time together, June realizes she’s not the only one who misses Finn, and if she can bring herself to trust this unexpected friend, he just might be the one she needs the most.


June är lillasystern till den perfekta flickan Greta, som kan allt. Hon ser sig själv som en ensamvarg och oattraktiv. Hennes syster och hon bråkar jämt och ständigt och det enda som riktigt förstår henne är hennes morbror som är döende i en ny sjukdom.
Min favoritkaraktär är Greta, jag gillade henne från början vilket var lite konstigt för att hon var inte alls snäll mot sin syster. Men jag kände ändå att jag kunde känna igen mig i henne och det var så bra att man fick reda på varför hon gjorde det hon gjorde.
Berättelsen är så fin, jag blev kär i boken nästan direkt. Historien var så bra och den kändes äkta. Karaktärerna är så genomtänkta och har så många nivåer och det känns verkligen som det finns en anledning till deras agerande.
Det här med sjukdomen, kärleken, rätten till sin barndom och allt annat gör att man blir rörd. Brunt har verkligen lyckats fånga det vackra och hemska och lyckats skriva en bra berättelse av allt detta!
Något jag tyckte var lite tråkigt, och det är det som är det enda som drar ner betyget, är att boken är jättebra de första 70 sidorna men sedan är den väldigt långsam till de sista 150 sidorna...

Detta var en fin bok som jag verkligen kände att jag behövde läsa. Jag hade aldrig hört talas om den tills det att jag såg den i biblioteket. Jag drogs direkt till den fina titeln och tänkte ge mig. När man läser så mycket paranormal som jag så är det alltid uppfriskande att läsa något annat. Den här boken är verkligen något som alla borde ta sig tid att läsa. Boken handlar även mycket om mänsklighet, oavsett om man är jätteduktig eller brottsling, man är ändå en människa och förtjänar att bli behandlad därefter. Det överträffade mina förväntningar totalt!

Språk: 3/5
Berättelse: 5/5
Karaktärerna: 5/5
Bokomslaget: 4/5
Boken: 4/5


Köp den:
på engelska - Adlibris eller Bokus
på svenska - Adlibris eller Bokus


Boken kommer på svenska september 2013!

onsdag 13 februari 2013

måndag 11 februari 2013

The Scorpio Races

DödsrittenFörfattare: Maggie Stiefvater
Svensk Titel: Dödsritten
Utgiven: 2012
Sidantal: 335

Varje november går Scorpioloppet av stapeln på stranden nedanför Skarmouths vita klippor. Tusentals samlas för att se hästarna och havet som tvättar rent sanden från blod. Hästarna är capaill uisce: blodtörstiga vattenhästar och ryttarna måste kämpa för att hindra dem från att återvända till havet och ta ryttarna med sig ner i djupet. Vissa ryttare överlever. Andra gör det inte. Sean Kendrick, fyrfaldig vinnare av loppet, och Kate ”Puck” Connolly, loppets första kvinnliga deltagare, ska tävla i år. Båda har mer att vinna – och att förlora – än någon annan ryttare någonsin haft. Men bara en kan segra …


Jag måste säga att det är sällan man läser en bok då karaktärerna känns så här genuina! Vi börjar med Kate ”Puck” Connolly, hon har precis förlorat båda sina föräldrar i en olycka med vattenhästar och nu ska hon, för att rädda sitt någorlunda normala liv, delta i Scorpio-loppet. Jag gillar det faktum att när Puck anmäler sig blir hon inte behandlad som en stjärna av alla på ön, utan de flesta är inte glada över hennes deltagande.
Sean Kendrick förlorade sin pappa när han var tio och har sedan dess bott hos öns rikaste man. Där tränar han och tävlar med vattenhästar, Sean har vunnit tävlingen fyra gånger och satsar på att göra det igen i år.
Berättelsen är väldigt långsam och det finns en del långa beskrivningar i boken, men jag stör mig inte så mycket på det faktiskt. Jag instämmer med andra som läst denna bok, Stiefvater använder ett fantastiskt fint språk. Berättelsen är så vacker, jag var sorgsen när jag hade läst ut den bara för att jag ville läsa mer, samtidigt som det var ett sådant perfekt slut!
Jag har funderat lite på vad budskapet, vad författaren vill säga med boken. Det kanske är olika för alla, men jag får en känsla av att budskapet är: Hur långt är du villig att gå, hur mycket är du villig att satsa, för att få det du vill ha?

Jag är aningens kär i boken, det förväntade jag mig inte. Jag bryr mig om karaktärerna och vad som händer med dem, och deras hästar. Jag gillar att det inte är fokus på kärleken i boken utan på träningen och loppet. Det är inte heller så att det är ”pang på nu är vi kära” utan relationen tar sin lilla tid och växer fram.

Språk: 4/5
Berättelse: 5/5
Karaktärerna: 4/5
Bokomslaget: 4/5
Boken: 4/5


Köp den:
på svenska - Adlibris eller Bokus
på engelska - Adlibris eller Bokus

Tack B. Wahlströms för recensionsexemplaret!

lördag 9 februari 2013

Sportlov!

Nu är det sportlov! Detta betyder att jag lämnar Sverige för en vecka nere i Alperna (Taggad!!) Jag har laddat upp med böcker och funderat på vilka jag ska ta med, förra året läste jag Catching Fire av Suzanne Collins, det känns som att det var längre sedan men, men.

Den bok som jag tänker läsa i år blir:
 Filmen kommer ut på bio den 13 februari! Dock har jag sett att den spelas på ett väldigt begränsat antal biografer i Sverige!

Jag tar även med mig:
Ifall jag mot förmodan skulle läsa ut Beautiful Creatures!

Tänk även på att jag kommer att ha en begränsad åtkomlighet till internet, därför har jag tidsinställt ett par inlägg (bland annat recensioner på Dödsritten och Tell the Wolves I'm Home), och det kommer kanske ta lite tid innan jag godkänner och svarar på kommentarer! Men jag ska göra mitt bästa! 

Ha det bra allesammans!

torsdag 7 februari 2013

Nytt i Hyllan [2]

Igår kom mitt recensionsexemplar på 'Beautiful Creatures - mörka drömmar, livsfarlig kärlek'! Jag blev så glad!
Tyvärr så orkade jag inte ta en egen bild på boken, som för övrigt är fantastiskt fint! Mycket finare än än det engelska versionen, här får ni i alla fall en bild på vardera omslag:

Svenska
http://media.bonnierforlagen.se/bokbilder/b/9789155258986.jpg

Engelska
Beautiful Creatures (Caster Chronicles, # 1)

onsdag 6 februari 2013

Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times

Om det var någon bok som jag verkligen älskade förut, som nästan alla som läste böckerna innan filmerna kom, var ju så klart Twilight. Den boken i serien som jag läste om flera gånger var den sista, Så länge vi båda andas eller Breaking Dawn.
Breaking Dawn (Twilight, #4)

tisdag 5 februari 2013

Hush Hush-citat!

“Thinking. A process by which I use my brain to make a rational decision.”

lördag 2 februari 2013

Sammanfattning Januari -13!

City of Bones (The Mortal Instruments, #1) 
Böcker jag har läst (3.5):
- City of Bones (4/5)
- Blodsmagi (3/5)
- City of Ashes (4/5)
- The Pledge (lagd på hyllan)

Favoriten:
City of Bones! Jag gillade den verkligen och den där vändningen på slutet, puh!


Övrigt som hänt i JANUARI 2013:
-Jag fick mitt första re-cex (Blodsmagi)
-Jag vann en tävling och fick The Lost Prince och Finale!

Vampire Academy?

Lite nyheter har äntligen kommit om Vampire Academy, som inte alls ska heta så som film utan Blood Sisters (Anledningen är att man inte vill bli förknippade med Twilight, helt förståeligt!) Här kan ni läsa vad producenten Mike Preger själv har skrivit om beslutet:

Ok everyone, listen up! Everything is GREAT! Let me explain what happened. As you already know, things are moving fast right now. First, while getting ready for everything that's about to happen, we were working with our amazing new partners at Kintop Pictures - the people who are moving heaven and earth right now to get this picture going. As we were working together on a new draft of our announcement, the wrong copy got posted by mistake. As soon as we realized this we took it down, and were frantically trying to get the right information out there. Here's the deal! The actual title is VAMPIRE ACADEMY: BLOOD SISTERS! This will also be the format for all the subsequent film titles, including the actual book titles of all the remaining novels in the series. So how did we decide this? First, the equally amazing people at IM GLOBAL, who will be selling the film to the international world did some testing of titles, as all good sales companies do before making any decisions. What we discovered was the general public did not react greatly to the first title of just Vampire Academy. So what to do? What else could we do? We reached out to the smartest person we knew, our very own Richelle Mead, explained our problem and asked her to help us figure out a new title for just the first film. As it turns out, among the suggestions she made, was one, that incidentally, is the title of Book One in Germany. Sometimes, titles of books get changed for different markets around the world. So we took these suggestions back to our sales people and decided that Blood Sisters seemed like a good solution. After a lot of discussion between all the members of the team, we came up with the new title. The whole team liked it, so we went back to Richelle and told her we'd like to use it the way you now see it, and she also approved. So that's the story. Sometimes you guys just have to have a little faith in what we're doing. We have all been doing this for a very long time, and it's important we get as many people to come see the first movie to make this the success we all know it will be. Trust in us, trust in Richelle. We only want the best for all of us. I promise everyone, when you see it, when you see how well it will work, you will be proud!!!
Nu till dom verkligt roliga nyheterna! C-A-S-T-I-N-G-E-N!
Zoey Deutch Picture






 Zooey Deutch som Rose Hathaway!











Lucy Fry Picture







Lucy Fry som Lissa Dragomir!

















Danila Kozlovskiy som Dimitri Belikov!









Jag tycker har inte sett någon av dem så mycket förut så jag kan inte säga så mycket om deras skådespelartalanger, men det var nog helt okej val. Det var ingen som jag kände direkt att det är ju mitt i prick! Ingen är som jag har tänkt mig, men jag gillar ändå att dom har valt unga skådespelare!