tisdag 30 april 2013

TÄVLINGSDAGS!

TÄVLING AVSLUTAD!

Titta hit allihopa! För er som inte vet vad detta handlar om så är det så att om två veckor firar Min Bok och Jag ett helt år! På grund av detta vill jag fira er, mina trogna läsare, genom att anordna en tävling med ett finfint pris.

Genom tiderna har det hållits en hel massa tävlingar som jag har inspirerats av och sedan har jag lagt till min egna lilla twist på det hela. Hoppas ni tycker att det ska bli kul!



Hur anmäler ni er?
Ni skriver i en kommentar:
-Att ni vill vara med.
-Er e-mail.
(När ni anmäler er får ni automatiskt en lott!)

Vad ska ni göra för att samla fler lotter?
Om ni tipsar om tävlingen på er blogg, twitter, facebook eller någon annanstans får ni en extralott. Skicka med länken till inlägget när ni anmäler er! (Ni får inte fler lotter för att ni tipsar på fler ställen!)

Det andra ni ska göra är att tipsa mig och varandra om böcker inom fyra olika kategorier som kommer att presenteras imorgon, på lördag, den 8:e och den 12:e. Ni ska beskriva vad boken handlade om och även skriva vad ni tyckte om den. Ni får en lott för varje boktips.

Vill ni samla ännu fler lotter så kan ni även ta lite kort. Det jag har tänkt är att ni ska ta en bild, eller rita en, som ni tycker beskriver boken ni har tipsat om (Det är okej om ni vill redigera bilden lite.) och sedan ska ni skicka bilden till mig via mejl. Detta ger er två extra lotter och om bilden är extra fin får ni två till!

OBS! Bilderna och boktipsen kommer att publiceras på bloggen efter att tävlingen är avslutad! Innan dess kommer alla kommentarer som innehåller boktips att vara dolda!

Regler:
-Boktipset ska, oavsett om ni skickar in bilder, skrivas i kommentarsfältet.
-Ni ska själva ta bilden och inte ta något från internet. Det finns inga regler om hur ni ska ta fotot, det är helt okej med mobilkameror såväl som systemkameror!
-Märk mejlen ni skickar in med 'Tävling Min Bok och Jag'. Skriv också vilken kategori bilden tillhör!
-Tävlingen är tyvärr bara öppen för adresser inom Sverige !


Priset!
Förlaget B. Wahlströms har sponsrat med ett paket med böckerna 'Rör mig inte!' och 'Rädda mig inte' av Tahereh Mafi.




Tävlingen avslutas 13 maj 23:59 och vinnaren presenteras 20.00 den 14 maj!

Hoppas att jag fick med all info, är det något som är oklart är det bara att fråga!

Lycka till!

måndag 29 april 2013

City of Glass

City of Glass (The Mortal Instruments, #3)Innehåller spoilers från tidigare delar i serien!

Författare: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #3
Utgiven: 2009
Sidantal: 541

To save her mother's life, Clary must travel to the City of Glass, the ancestral home of the Shadowhunters - never mind that entering the city without permission is against the Law, and breaking the Law could mean death. To make things worse, she learns that Jace does not want her there, and Simon has been thrown in prison by the Shadowhunters, who are deeply suspicious of a vampire who can withstand sunlight.

As Clary uncovers more about her family's past, she finds an ally in mysterious Shadowhunter Sebastian. With Valentine mustering the full force of his power to destroy all Shadowhunters forever, their only chance to defeat him is to fight alongside their eternal enemies. But can Downworlders and Shadowhunters put aside their hatred to work together? While Jace realizes exactly how much he's willing to risk for Clary, can she harness her newfound powers to help save the Glass City - whatever the cost?


Jag har gillat de tidigare böckerna i den här serien. Dock har ingen av dem varit fullträffar. Den första var seg och hyfsat tråkig till de sista hundra sidorna, den andra var bra, men det hände inte så mycket! Jag förväntade mig att känna likadant inför denna och var därför inte jättetaggad på att läsa den, men sedan såg jag betygen på goodreads och alla andras recensioner och ungefär 90 % tyckte att det var den bästa boken i serien hittills, nu i efterhand kan jag säga att jag håller med!

Jag har tyckt om karaktärerna i de tidigare delarna, dock inte så mycket. Jag tyckte att de hade för få brister och var lite väl omänskliga. Men det har ändrats. I den här boken känns karaktärerna som riktiga personer och jag älskar relationerna mellan alla karaktärer. Jag älskar speciellt relationen mellan Magnus och Alec, de är så gulliga. Det är svårt att välja en favoritkaraktär i den här boken, för helt plötsligt är jag kär i alla! Jag älskar att se hur Jace och Clary kämpar med sin kärlek och hur Simon utvecklar relationer med alla karaktärer.

Något som passar väldigt bra till att alla karaktärer utvecklas är att man inte bara följer Clary längre. I den här boken har Clare verkligen utnyttjat allvetande-perspektivet och man får även läsa ur Jace, Isabells, Alecs och Simons perspektiv. Det är väldigt mysigt att äntligen få lära känna karaktärerna lite mer på djupet. Med karaktärsutvecklingen har även Clare’s språk utvecklats något fantastiskt. Det gick från att vara babbligt till fängslande och vackert!

Jag hade skyhöga förväntningar på den här boken och jag blev förvånad över att den levde upp till dem. Karaktärerna och språket var mer fängslande än någonsin. Boken höll uppe intresset och spänningen hela tiden och jag längtade bara efter att få sätta mig och dyka ner i boken. Jag gillar hur man får besöka Idris och Alicante där man får se vardagslivet för ‘the Shadowhunters’.

Spoilerbabbel (markera för att läsa)
Okej, plot-twisten... Man kunde ju lista ut redan när man läste det i första boken att Clare inte skulle låta dem vara riktiga syskon, det skulle ju aldrig ha gått! Det var ett väldigt snyggt sätt hon löste det på, MEN DET VAR SÅ FÖRUTSÄGBART! Redan första gången man mötte Sebastian anade jag att han var den riktiga sonen. Sedan tänkte jag att det kan väl inte vara så uppenbart? Jo, för då läste jag om hur Clary kände att något kändes fel när hon var i hans sällskap och det blev lite intimt. Då var jag säker. Sedan kom det här med att Valentine hade mixtrat med sin son och gett honom demon-blod och sedan dödades Hodge av Sebastian. Då blev jag frustrerad, för jag var helt säker själv men jag visste att det skulle dröja ett tag innan jag fick det bekräftat. Det enda som inte stödde mig var att Sebastians hår var svart men sedan kom det fram att det var färgat... Jag menar, det var inte så att karaktärerna tänkte snabbt! Fast å andra sidan letar man ju inte alltid efter någon som är ens riktige bror istället för någon som man tror är ens bror!

Betyg:








Köp den:
på engelska - Adlibris eller Bokus



söndag 28 april 2013

Semester Söndag [4]

Här kommer jag att lägga upp en bok varje söndag som jag planerar att läsa under uppkommande lov! Det kommer att innehålla böcker jag kanske redan äger eller böcker som jag planerar att köpa/låna.

Sommarlovet:

A Midsummer Night's Dream The Graphic Novel: Original Text


This is the entire, unabridged play brought to life as a vivid and engaging full-color graphic novel.

Hermia is in love with Lysander but her father forbids them to marry, insisting that she marries Demetrius instead, whom Hermia’s friend Helena loves. Hermia and Lysander escape to the woods, pursued by Demetrius and Helena. However there is trouble in the woods because the king and queen of the fairies, Oberon and Titania, have quarrelled. To spite Titania, Oberon instructs the mischievous Puck to squeeze the juice of a magic flower into her eyes while she sleeps, so that she falls in love with the first thing she sees when she wakes. He also instructs Puck to apply the same magic to Demetrius so that he will fall in love with Helena. However, Puck gets it all wrong...

torsdag 25 april 2013

The Raven Boys


http://image.bokus.com/images2/9789132162152_200_kretsenFörfattare: Maggie Stiefvater
Svensk Titel: Kretsen
Serie: The Raven Cycle
Utgiven: 2012
Sidantal: 316

Fyra pojkar på en prestigefylld internatskola har bildat ett hemligt sällskap i syfte att finna en historisk, mytomspunnen kungagrav. En flicka med övernaturliga förmågor har nyligen mött en av pojkarna - fast som död. Snart kommer deras vägar att korsas igen, med förödande konsekvenser.

Enligt en uråldrig legend ligger en walesisk kung begravd någonstans i Amerika. Gansey, elev på en privatskola för pojkar, har blivit besatt av att finna kungagraven. Enligt myten ska man leta längs särskilda energilinjer, s.k. "leylinjer" som sägs sammanlänka besjälade platser, och att "den sovande kungen" kan uppfylla ens önskningar.

Blue är sexton år och dotter till en spåkvinna. Hennes egna synska förmågor är begränsade, men för inte så länge sedan förutsåg hon en ung mans färd mot dödsriket. Dessutom bär hon på vetskapen om ett annat förebud: om hon någonsin kysser sin sanna kärlek så kommer han att dö. Så möts Blue och Gansey, och hon förstår vem han är.

Ungdomarna slår följe i en tyst övertygelse om att de på något sätt behöver hjälpa varandra i jakten på kungagraven. Kärlek spirar, men en fiende närmar sig också.


Boken är väldigt lättläst och Stiefvater använder, som alltid, ett fantastiskt språk. I boken växlar det mellan att man följer Gansey och Blue. Det blev jag förvånad över då jag trodde att boken skulle lägga fokus på Blue och hennes liv med hennes ’förbannelse’. Eftersom bokens handling rör sig långsamt framåt så blir det väldigt jobbigt när kapitlen är långa. Om det är en en bok med snabbt tempo funkar långa kapitel, när det är ett långsammare tempo gör det att boken blir ännu segare.

Min favoritkaraktär är nog Noah. Han är väldigt mycket i bakgrunden det första i boken och  man märker honom först i andra halvan. Men jag tycker att han är den mest trovärdiga av karaktärerna. Han är trots allt väldigt snäll och jag älskar hans delar med Blue.

Detta var en bok som jag hade väldigt höga förväntningar på, jag hade bara hört positiva saker om den. Och jag gillar verkligen Stiefvaters sätt att skriva på, även här, det är bara något som gör att det inte klickar mellan oss. Kanske beror det på min lässvacka eller något annat, men det är något med den som gör att jag inte älskar den. Jag fastnar aldrig...

Språk: 4/5
Berättelse: 2/5
Karaktärerna: 3.5/5
Bokomslaget: 2/5
Boken: 2.5/5


Köp den:
på svenska - Adlibris eller Bokus
på engelska - Adlibris eller Bokus

Tack B Wahlströms för detta recensionsexemplar!

onsdag 24 april 2013

Day 13 – Your favorite writer

Denna fantastiska författarinna!
Julie Kagawa
Julie Kagawa

Är det bara jag som har missat detta??

Igår såg jag att Julie Kagawas 'The Immortal Rules' ska komma på svenska! Det är förlaget Harlequin som ger ut boken under namnet 'De Odödligas Regler'. Boken kommer i Juni i år och det är den första i en trilogi!

Det är Harlequin som har gett ut Kagawas andra serier (The Iron Fey och The Iron Fey: Call of the Forgotten).

tisdag 23 april 2013

Bara en vecka kvar!

Nästa tisdag, då ni, då kommer det att ända grejer! Tre grejer, närmare bestämt, som jag har längtat till väldigt länge!

1. The Eternity Cure kommer ut! Gah! Uppföljaren till 'the Immortal Rules' av Julie Kagawa. Som jag har längtat! Första boken var riktigt bra, så jag längtar verkligen till nummer två. De som har läst ARC:s har tyckt om den så jag har en bra magkänsla!

2. Sweet Evil's uppföljare Sweet Peril släpps! Liksom den tidigare boken så har jag väntat väldigt länge på den här. Det som var extra jobbigt var att det till en början inte var säkert att uppföljaren skulle publiceras, men tur att det blev så! Bara hört positiva saker om denna med!

3. Nu till det riktigt spännande... Jag kommer att öppna den första tävlingen här på bloggen! Kl. 8.00 kommer jag att publicera det första inlägget som kommer innehålla information om tävlingen, vad ni ska göra och så klart vad priset är! Håll utkik!

måndag 22 april 2013

Uppdatering: Detta ska läsas [1]

Har varit lite dött här på sistone, detta beror helt enkelt på skolarbete, kalas och de där älskade lässvackorna! Men jag har nu lyckats komma en bra bit in i 'City of Glass', riktigt bra!

Nu är det så här att jag såg att Beate hade gjort en uppdatering på hennes bokköp-stopp, så det tänkte jag göra också! Detta är alltså böcker som ska läsas innan bokköp-stoppet kan avslutas. (Dock har vissa recex samt dispens-böcker inte kommit hem till mig än) Ska försöka uppdatera varannan vecka!

A Matter of Blood - Sarah Pinborough

Beautiful Disaster (Underbara Helvete) - Jamie McGuire
Born Wicked (Farlig Förmåga) - Jessica Spotswood

The Carrie Diaries - Candace Bushnell
Cinder - Marissa Meyer
City of Fallen Angels - Cassandra Clare
City of Glass - Cassandra Clare
Coveted - Shawntelle Madison

Dead Time (Tid att Dö) - Anne Cassidy
Don't Breathe a Word - Jennifer McMahon

Eld - Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg
Envy (Avund) - Anna Godbersen
The Eternity Cure - Julie Kagawa 
The Evolution of Mara Dyer - Michelle Hodkin

The Fault in Our Stars (Förr eller Senare Exploderar Jag) - John Green
Finale (Änglarnas Kamp) - Becca Fitzpatrick

Graceling (De Utvalda: Tankeläsaren) - Kristin Cashore

Luxe (Deluxe) - Anna Godbersen

Mind Games - Kiersten White

Obsidian - Jennifer L. Armentrout

The Raven Boys (Kretsen) - Maggie Stiefvater
Rumors (Rivaler) - Anna Godbersen

Shatter me (Rör mig inte!) - Tahereh Mafi
Shiver (Frost) - Maggie Stiefvater 
Soulless (Själlös) - Gail Carrgier
Soul Screamers Vol. 1 - Rachel Vincent
Sweet Peril - Wendy Higgins

onsdag 17 april 2013

tisdag 16 april 2013

Sverige kommer före!

What?! Läste precis att Sverige kommer att ha premiärvisning för The Hunger Games: Catching Fire den 20 november. Alltså, TVÅ dagar innan USA! Lycklig, Lycklig, Lycklig!

Kommer ni att vara där? Jag kommer att vara där!

måndag 15 april 2013

The Hunger Games: Catching Fire (trailern)




Herregud! Vad jag blir taggad! Dock är det ju bara den första tredjedelen som de visar i trailern, men det är väl för att de vill hålla på det gottigaste lite till, jag menar, det kommer ju att komma fler trailers! Men hittills ser det perfekt ut! Längtar till november!

söndag 14 april 2013

Vet ni en sak?

Om bara en månad fyller 'min bok och jag' ett år! Galet vad fort tiden har gått! I detta inlägg tänkte jag titta tillbaka lite på tiden som gått med bloggen.

Innan 14 maj 2012
Alla kanske inte vet det men jag bokbloggade faktiskt i cirkus ett halvår innan jag öppnade dörrarna för Min Bok och Jag. Detta var på en annan adress och plattform, men på grund av tekniska problem och att jag helt enkelt inte trivdes med plattformen tog jag en helg och flyttade allt från den gamla bloggen och hit.

Efter 14 maj 2012
Jag har så mycket att tacka bokbloggandet för. Till att börja med läser jag mycket mer nu, framför allt mer bra böcker. Jag får också chansen till att tänka igenom vad det är som jag läser! Sedan har jag 'träffat' så många nya underbara människor som finns därute någonstans. Jag har även fått många fantastiska boktips från dessa fantastiska bokbloggare. Nu är det en rutin som jag har att läsa igenom min blogglista minst en gång per dag!

Några specifika datum

27 juni 2012
Detta kanske inte är ett sådant speciellt datum för er, men för mig är det det! Det var nämligen dagen då bloggen fick sin första kommentar! Det var ett svar från en annan bokbloggare och jag blev verkligen jätteglad! Än idag tycker jag att det är så roligt att ni kommenterar mina inlägg!

19 mars 2013
Dagen då jag firade 100 kommentarer! Uppskattar varenda en av dem!

Men vad vore en födelsedag om man inte fick presenter?! Nu är det så här att själv har jag bokköp-stopp, dock så kommer mina dispens-böcker ut 30 april, vilket gör att jag nog får dem i tid till bloggfödelsedagen!
Fast inget i reglerna sa något om er...! Ni fantastiska läsare som tittar in varje dag och tar er tid att läsa och kommentera mina läsare, ni är verkligen anledningen till varför jag vill fortsätta! Jag tänker inte avslöja några detaljer, men fortsätt att titta in för att mer info kommer snart!

The Fault in Our Stars

The Fault in Our StarsFörfattare: John Green
Svensk Titel: Förr Eller Senare Exploderar Jag
Utgiven: 2012
Sidantal: 368

Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos. I tre år har läkarna behandlat henne. I tre år har hon levt med sin dödsdom.
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska ska dö). Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i källarlokalen (bokstavligt talat Jesu hjärta enligt stödgruppens ledare) där stödgruppen träffas förändras livet. En ny kille, friskförklarad från sin cancer, dyker upp.
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k.


Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken. Jag har hört så många lovord om den, folk grät till den här boken. Det gjorde inte jag. Jag var bortom det. När något blir för sorgligt, för jobbigt, för vackert, för bra så stängs mina tårkanaler. Det händer sällan, men det hände nu!

Cancer är ett känsligt ämne och Green hanterar det så bra och ärligt. Han glorifierar inte sjukdomen, han är rå och ärlig när han skriver och lyckas skapa karaktärer som är trovärdiga och levande trots att de är döende. Han fångar det desperata i familjerna, och sorgen de bär med sig konstant, på ett sätt som så få kan göra.

Den här boken ger mig känslan av att det är okej att njuta av något även om man vet att det kommer ta slut snart. Samtidigt som man blir ledsen av den här boken, blir jag också väldigt glad. Den är uppbyggande på något konstigt vis.

Jag läste den här boken snabbt hade jag inte varit så trött hade jag sträckläst den, men det var nästintill så. Jag läste femtio sidor på kvällen och sedan tidigt morgonen efter läste jag ut den. Det är en bok som är svår att släppa, jag får tillbaka samma känsla som när jag läste varje gång jag tänker på den.

Något som jag tycker om extra mycket med den här boken är omslaget och titeln. På omslaget är det ingen bild utan bara små illustrationer och text. Det är enkelt och passar in. Titeln är så fin och det stämmer in bra på boken. Sedan kan jag ju inte prata om titlar och omslag utan att nämna den svenska versionen. Jag läste innan att många blev besvikna på det svenska namnet på boken, men jag tycker själv att det är ett väldigt bra namn på boken. Men jag är inte så säker på omslaget fast det kunde ha varit mycket värre.

Språk: 5/5
Berättelse: 5/5
Karaktärerna: 5/5
Bokomslaget: 4.5/5
Boken: 5/5


Köp den:
på svenska - Adlibris eller Bokus
på engelska - Adlibris eller Bokus

fredag 12 april 2013

Libster Blog Award

Fick denna fina utmärkelse av Petra (Petras Bokblogg). Tack så mycket!

Vad ville du bli när du var liten?
Ojoj, det varierade! Allt från veterinär till bibliotekarie till polis till allt inom nöjesbranschen.


Vad är du idag?
Idag är jag en sjuttonårig tjej som går andra året på Estetiska Programmet inriktning Media. Älskar allt inom filmbranschen!


Vart vill du helst resa?
Sydafrika, New York, San Francisco, LA, Sydney, Nya Zeeland!


Var ser du dig själv om fem år?
Då är jag 22 år, hmm, antingen så pluggar jag till att bli något inom Film och Tv eller så jobbar jag med det. Kanske bor jag utomlands...


Rött eller vitt?
Är det färger vi pratar om nu...? För rött är väldigt fint!


Sommar eller vinter?
Sommar, sommar, sommar! Tanken på att ligga ute i skärgården på en ö med en bok i solen, drömlivet!


Skog eller hav?
Skog! Älskar att gå runt och fundera bland höga träd och mossa!


Vad gör dig ledsen?
Så mycket! Krig och våldsamheter, barnmisshandel, djurplågeri...

Vad är det bästa du vet?
Att göra filmer. Stå framför kameran och bakom, en känsla som jag älskar! Vara kreativ och så klart böcker!

Sedan ska man skicka vidare den till fem andra bloggare, jag vet att många redan har gjort den men jag ska se om jag lyckas skrapa ihop fem som inte har det!

Jag taggar: Rebecca på Bokmalen, Johanna & Mathilda på Bokgläntan och Emme och Zozzo på Bokzoem! Yes, där har vi fem!

torsdag 11 april 2013

Detta med lässvackor

Just nu lider jag av det mest smärtsamma en bokälskare kan få: lässvacka. För er som inte vet är lässvackor när man helt enkelt inte har lust eller tid till att läsa, även fast man väldigt gärna skulle vilja göra det!
Men varför får man det? Vad kan man göra åt det?

Det första syndromet kommer jag att kalla Övermätthet. Låt oss säga att ni verkligen gillar att äta pizza. Sedan åker ni utomlands och du äter pizza till frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat. Dagen innan du ska åka hem igen, bestämmer ni er för att maxa, det är sista kvällen ju och pizza är riktigt gott. Ni beställer in en familjepizza var och du äter och äter tills du är så mätt så att du mår riktigt illa. När du kommer hem igen och bara får syn på en pizza så kommer du ihåg hur illa du mådde sist du åt pizza, då du blev 'övermätt'. Jag tror att det är samma sak med böcker. Även om att läsa är det bästa som finns så får man se upp med att läsa för mycket, då man kan tröttna! Du blir 'övermätt' på böcker och tappar liksom suget att läsa!


En annan väldigt god anledning till varför man har perioder då lusten att läsa försvinner är att man kan ha läst en dålig bok, eller kanske flera dåliga böcker på raken! Det vill jag kalla för Dåliga-bok-depressionen, man blir bara ledsen, sur och nedstämd när man har läst för många dåliga böcker på en gång! För att ta en till liknelse så kan vi säga att du åker skidor och ramlar och bryter benet, året efter händer samma sak och året efter det och året efter det. Efter ett tag är du inte så taggad på att åka skidor längre, för du har bara dragit på dig skada efter skada. Fattar ni grejen?



Det vanligaste åkomman (speciellt bland bokbloggare, tror jag) är något jag vill kalla Måste-listan. 'Måste-listan' är alla de där böckerna som du 'måste' läsa bara för att. Det börjar oftast med att du hittar en bok som du verkligen, verkligen vill läsa, men av någon anledning köper du den inte med en gång. Efter ett tag ser du flera andra som har läst denna boken och tycker jättemycket om den, du blir mer taggad. Efter en vecka köper du äntligen boken, och tre andra som du känner likadant för. Det dröjer ytterligare en vecka innan du får hem böckerna. Men när de kommer hem läser du redan en jättetjock, bra bok och har tre andra böcker som väntar. När du väl har läst ut boken du höll på med har glöden för de andra böckerna falnat och du hittar fler böcker du är supertaggad inför och till slut är hyllan full med olästa böcker, som du en gång var tvungen att ha. Du bestämmer att du nu måste läsa dessa böcker innan fler får komma hem till dig. Du har dragit på dig 'måste-listan'...

Jag har nu tagit upp tre anledningar till varför man tappar läslusten. Så nu, för att muntra upp er, ska jag nämna några lösningar till problemet!

Steg 1: SKROTA ATT-LÄSA-LISTAN!
Ta bara bort den! Radera, riv sönder, inte vet jag bara den försvinner!

Steg 2: TA EN PAUS!
Lugna ner dig ett par dagar! Flytta på bokhögen vid sängen och tänk inte så mycket på det!

Steg 3: KÖP EN BOK SOM DU VERKLIGEN VILL LÄSA!
Nu kanske ni tror att jag säger emot mig själv, men det gör jag inte. Köp en bok som du verkligen vill läsa och läs den direkt! Om man läser en sådan bok brukar man komma ur svackan och bli taggad på att läsa mer!

Låt vargarna komma

Nu har titeln och omslaget kommit, från X-publishing, till den svenska utgåvan av 'Tell the wolves I'm home av Carol Rifka Brunt. De går i samma anda som tidigare förlag då de kombinerar det blåa och det gröna omslaget!




söndag 7 april 2013

Semester Söndag [3]

Här kommer jag att lägga upp en bok varje söndag som jag planerar att läsa under uppkommande lov! Det kommer att innehålla böcker jag kanske redan äger eller böcker som jag planerar att köpa/låna.

Sommarlovet:
Acid

2113. In Jenna Strong’s world, ACID – the most brutal, controlling police force in history – rule supreme. No throwaway comment or muttered dissent goes unnoticed – or unpunished. And it was ACID agents who locked Jenna away for life, for a bloody crime she struggles to remember.

The only female inmate in a violent high-security prison, Jenna has learned to survive by any means necessary. And when a mysterious rebel group breaks her out, she must use her strength, speed and skill to stay one step ahead of ACID – and to uncover the truth about what really happened on that dark night two years ago.


lördag 6 april 2013

Nu får vi äntligen se sonen! The Iron Traitor har ett omslag!

Som ni förmodligen vet vid det här laget så älskar jag författaren Julie Kagawa. Dessutom har ju hon alltid så fantastiska omslag till sina böcker. Nu har ett nytt kommit, nämligen The Iron Fey: Call of the Forgotten #2 The Iron Traitor. Jag har inte läst den första boken i serien än, men det står i bokhyllan och högt upp på att-läsa-listan! Så glad att jag har den andra boken i samma stil!

The Iron Traitor (The Iron Fey: Call of the Forgotten, #2)

fredag 5 april 2013

The Evolution of Mara Dyer

The Evolution of Mara Dyer (Mara Dyer, #2)
VARNING! INNEHÅLLER SPOILERS FRÅN TIDIGARE DELAR I SERIEN!

Författare: Michelle Hodkin
Serie: Mara Dyer #2
Utgiven: 2012
Sidantal: 544

Mara Dyer once believed she could run from her past.

She can’t.

She used to think her problems were all in her head.

They aren’t.

She couldn’t imagine that after everything she’s been through, the boy she loves would still be keeping secrets.

She’s wrong.


Jag hade glömt bort hur mycket jag älskade karaktärerna i den här boken. De är så trovärdiga rakt igenom. Jag älskar Noah och Mara, både tillsammans och individuellt, ju mer jag läser. Man vill verkligen vara arg på Mara’s föräldrar i boken, men sedan tänker man på hur man själv skulle reagera om man var i deras situation och helt plötsligt är det inte så lätt längre. Min favoritkaraktär i den här boken är definitivt Mara, hon verkar så snäll men ändå så är hon komplicerad och egentligen ‘ond’.

Jag älskar att denna utspelar sig mycket på ett mentalsjukhus. Det gör den lite läskigare än var den tidigare var. Som i föregångaren så är det Mara som berättar från sitt perspektiv. Att man inte riktigt kan lita på Mara gör det ännu mer spännande. Man vet inte alltid om det man läser verkligen är sant eller om Mara är galen på riktigt!

Jag älskar den här boken, den var bättre än den första i serien! Jag trodde inte att den skulle var så bra, men den är en favorit! Stämningen genom hela boken är rysligt spännande. Jag gillar verkligen den här blandningen av paranormal romance och skräck! Och slutet, det var så hemskt, jag kan verkligen inte vänta tills nästa och sista boken kommer!

Språk: 5/5
Berättelse: 5/5
Karaktärerna: 5/5
Bokomslaget: 4/5
Boken: 5/5



Köp den:
på engelska - Adlibris eller Bokus

onsdag 3 april 2013

Day 10 – Favorite classic book

Har bara läst en!

To Kill a Mockingbird

The Host - the movie

Så i fredags var jag på den mycket efterlängtade filmatiseringen av The Host (Genom dina ögon). Så nu tänkte jag prata av mig lite och dela vad jag tyckte om filmen. Jag ska försöka att inte analysera alltför mycket och gå till överdrift!


  




Karaktärer
Melanie Stryder/Wanderer
Jag har älskat Saoirse Ronan ända sedan jag såg henne i Hanna för cirka nio månader sedan. Hon gjorde mig inte besviken nu heller! Det var en väldigt bra tolkning av karaktären. Jag var tveksam
först till valet av skådespelare till rollen, men Ronan övertalade mig redan i första scenen. Kemin mellan henne och de manliga skådespelarna var tydlig.





Ian O'Shea
Han skulle ju vara mörkhårig! Men när man kom över det gick det bra! Jag gillade hur man såg att Ian's och Wanda's relation växte fram efter den dåliga starten. Ian var min favoritkaraktär i boken (tillsammans med Mel/Wanda) och jag förväntade mig att bli lite besviken på honom, men skådespelaren, Jake Abel, levde upp till förväntningarna!





Jared Howe
Här är jag lite kluven, jag gillade honom, men det ville jag inte för jag är lite sur på honom i boken! Max Irons är jätteduktig i rollen som Jared och tillsammans med Ronan. Jag vet inte vad jag ska säga för att ni ska förstå, men han var inte så sur som han skulle vara. Han reagerade aldrig på att Wanda
och Ian fick ihop det och man fick aldrig riktigt se att han inte brydde sig så mycket om Wanda, utan bara Melanie. Och han var kompis med Ian! Vad handlade det om? Jag har alltid tänkt att det finns en viss rivalitet mellan honom och Ian!





The Seeker
Här kändes det aldrig helt rätt... Hon såg varken ut som the Seeker eller var lika irriterande. Trots att Diane Kruger var en fantastisk skådespelerska kom jag aldrig riktigt över det. (Spoiler för er som inte har läst boken eller sett filmen: Jag blev sur på att man såg hintar innan om att hon också hade en kropp som gjorde motstånd. Sedan visade man ju inte alls att 'den riktiga personen' var minst lika irriterande och jobbig som The Seeker själv. Spoiler slut)



Filmatisering
Nja, det är detta som drar ner betyget. Det kändes aldrig som en fullträff! För det första tyckte jag att filmen kändes rätt så långsam hela tiden, inte superlångsam men inte tillräckligt snabb.
Sedan kommer vi till konversationerna mellan Wanda och Melanie. Först trodde jag att anledningen till det var att jag tyckte att det var konstiga repliker, sedan kom jag fram till att replikerna passade in men volymen på dem var fel! Det kändes som att Melanie skulle prata lite tystare och sedan prata högre ibland.
Något annat som störde mig var att det syntes så tydligt vad som var datagjort och inte. Det ska inte synas i filmer som denna!
Man kunde ha hållit sig till boken mer på vissa ställen, som Melanie's och Jared's relation. Jag tycker ändå att man lyckas fånga stämningen från boken!



Sammanfattning:
Det var en bra filmatisering, dock inte den bästa. Man har lyckats med att få fram rätt skådespelare till de flesta rollerna! Filmen var lite för långsam för min smak. Konversationerna mellan Wanderer och Melanie kändes konstiga vid vissa tillfällen, detta på grund av volymen på Melanie's röst.

Betyg:
Jag ger ändå filmen 3/5 bara för att skådespelarna var duktiga och jag gillade alla karaktärerna. Men det är tråkigt att så här bra skådespelare 'slösas' på en sådan här film! Jag kommer att köpa filmen när den kommer ut. Jag tror att jag kommer att gilla den mer och mer varje gång jag ser den, så betyget kan komma att ändras!

tisdag 2 april 2013

Sammanfattning Mars -13!

Böcker jag har läst (6):
- Blood Red Road (4.5/5)
- Foxfire (3.5/5)
- Obsidian (4/5)
- Själlös (3.5/5)
- The Evolution of Mara Dyer (5/5)
- The Fault in our Stars (5/5)


The Fault in Our Stars
The Evolution of Mara Dyer (Mara Dyer, #2)


















Favoriten:

Måste jag välja?! Jag blev helt kär i två totalt olika böcker denna månaden. Nämligen The Evolution of Mara Dyer och The Fault in our Stars.
TEOMD var en uppföljare som jag fastnade i redan efter ett kapitel! De hade en blandning av kärlek, mentalsjukhus och skräck! Underbart!
TFIOS är en ensamstående bok som jag sträckläste. Det var så mycket blandade känslor, skratt och gråt på samma gång!

Övrigt som hänt i MARS 2013:
- Påsklov!
- The Host hade premiär på bioduken!
- Jag påbörjade mitt bokköp-stopp som gäller till sommaren (eller till jag har läst ut mina olästa böcker!)
- Bokrea!!