torsdag 17 maj 2012

Rum 213

Rum 213Författare: Ingelin Angerborn


Kanske borde Elvira ha blivit misstänksam när hon fick plats på kollot trots att hon anmälde sig en vecka för sent. Och kanske borde hon ha ångrat sig och åkt hem igen när hon hamnade i rum 213. Det går rykten om att det spökar där, man har sett en vitklädd flicka med långt rött hår irra runt på nätterna.

Det börjar som en sommardröm med bad och sol och söta killar, men snart börjar mystiska saker hända. Vad är det för konstig vit skugga som dyker upp bakom Elvira på alla fotografier som hennes rumskompis Meja tar? Och varför försvinner en massa saker för tjejerna på nätterna? Smyger det omkring en tjuv när alla sover? Är det killarna på lägret som busar? Eller är det något helt annat?


Boken utspelar sig på ett kollo på sommaren där vi får följa Elvira som ska börja sexan till hösten. Hennes bästa vän Sibel ska vara i Turkiet hela sommaren och hon har ingen aning om vad hon nu ska göra. Men mirakulöst får hon en plats på ett kollo där hon träffar två nya vänner, Bea och Meja, och en del söta killar. Fast Elvira är inte en sån som har en massa pojkvänner, men det hoppas hon att det blir ändring på när hon träffar Melker.
Boken är på svenska och skriven av en av mina favoritbarnboksförfattare Ingelin Angerborn. Hon skriver på ett lite halvt mystiskt sätt som är lite skrämmande. Jag gillar det!


Boken är egentligen för barn i åldrarna 9-12 år, men när jag såg att Angerborn hade skrivit denna bok ville jag läsa den. Som tur var så blev det så och den gjorde mig inte besviken. Det var en mysig bok som hade lite romantik, lite humor och en del spänning. Det är en spökhistoria som gör att man sträckläser den (ja, jag läste ut den på en morgon, kunde inte sluta) för att man vill ha reda på hur allt hänger ihop. Självklart, blev jag ju inte jätteuppskrämd, det var ju trots allt en barnbok, men jag blev uppslukad av den, och den är verkligen läsvärd, och jag tror att alla åldrar kan njuta av den. 


Språk: 4/5
Berättelse: 4/5
Bokomslaget: 5/5
Boken: 4/5

Köp den på:
adlibris eller bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar