måndag 4 mars 2013

Looking for Alaska

Looking for AlaskaFörfattare: John Green
Svensk Titel: Var är Alaska?
Utgiven: 2005
Sidantal: 223

Miles lämnar ett trist, ensamt liv på High School bakom sig och anländer till internatskolan Culver Creek i Alabama en tryckande het dag strax före terminens början. Han längtar efter förändring och ett nytt liv och hoppas kunna hitta det på Culver Creek. Och visst förändras hans liv. Livet på skolan bygger på vänskap, fiendskap och ständiga brott mot skolans stränga regelverk. Inom loppet av något dygn har han fått ett nytt namn, "Bullen, fått en ny vän, Översten, och lärt sig en och annan ny ovana.

Och han träffar Alaska Young – den smartaste, roligaste och snyggaste tjej han någonsin sett. Hon förändrar hans liv mer än något annat, mer än han någonsin kunnat ana...


Miles är en kille som alltid varit udda och ensam. När han börjar på Culver Creek blir han direkt vän med två personer Alaska och ‘Översten’. Min favoritkaraktär är Översten, med hans hyss och uttryck lättar han upp stämningen i boken.
Boken är skriven ur Miles perspektiv vilket jag gillar. Men jag måste säga att han har verkligen en förmåga att falla ytterst lätt för grupptryck!

Det var så frustrerande att boken räknade ner till något och man kom aldrig på vad, tills de sista sidorna. Det var det som gjorde hela boken! Boken har ett väldigt tydligt budskap men det innehåller en supergigantisk spoiler  (markera för att läsa) Don’t Drink and Drive (spoiler slut).
Jag gillar andra halvan av boken mest dock så kan jag inte prata så mycket om den (pga spoilers), men den är väldigt bra! Detta är en bok som jag tycker att alla ungdomar borde läsa, den är så bra skriven och har ett sådant viktigt budskap. Det borde vara ensådan bok som alla läser i svenskan och sedan diskuterar.
Detta är en ny liten favorit i min hylla, det var en berättelse som berörde mig!

Språk: 5/5
Berättelse: 4.5/5
Karaktärerna: 3.5/5
Bokomslaget: 4/5
Boken: 4/5Köp den:
på svenska - Adlibris eller Bokus
på engelska - Adlibris eller Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar