måndag 8 juli 2013

Cinder

Cinder (Lunar Chronicles, #1)
Författare: Marissa Meyer
Svensk Titel: Cinder
Serie: The Lunar Chronicles
Utgiven: 2012
Sidantal: 387

Cinder - en cyborg med elak styvmor och mystiskt förflutet. Nu står hon i centrum för en intergalaktisk maktkamp.

Cinder är 17 år och Nya Beijings bästa mekaniker. Som cyborg har hon inga rättigheter, och hennes styvmor lägger beslag på allt hon tjänar. En dag dyker prins Kai upp vid Cinders marknadsstånd. Den omsvärmade prinsen har ett uppdrag åt henne - och snart är de båda indragna i den onda Måndrottningens intriger. Samtidigt härjar en dödlig pest på Jorden. Cyborger som utses till försökskaniner har ingen chans att överleva ...


Detta var en bok som jag hade höga förväntningar på. Nästan alla som har läst den har gillat det mycket så jag var väldigt taggad på att läsa den. Det var ju en retelling på Askungen som utspelar sig i ett dystopisamhälle vilket jag tycker låter intressant.

Jag gillar karaktärerna väldigt mycket. De är trovärdiga och fungerar mycket bra i berättelsen. Prins Kai är jag lite förälskad i, han verkar så snäll och jag hoppas att vi får träffa honom mer i framtiden. Men min favoritkaraktär är ändå Iko. Så söt karaktär och min absoluta favoritrobot!

Nu till det lite mer negativa med boken... För det första så var det svårt för mig att ta sig in i boken och jag fastnade inte förrän jag hade läst halva. Det var lite svårt att bryta sig in i historien då man inte får lära känna karaktärerna eller världen särskilt bra. För det andra så var plot-twisten mycket förutsägbar. De grejerna som man fick reda på i slutet hade jag räknat ut 100 sidor in i boken.

Allt som allt var det en bra bok, den var annorlunda mot det andra som jag har läst. Det var trovärdiga karaktärer och jag tycker om att läsa en så välkänd historia som Asungen i ny tappning.

Betyg:

1 kommentar:

  1. Du är inte den enda som är lite förälskad i Kai ;)

    SvaraRadera