torsdag 27 mars 2014

Lugnet i stormen

Jag har funderat på en liten sak. (Det är verkligen en liten sak också för att de är något jag vetat länge, men först nu börjat fundera på på riktigt.) Men vet ni hur otroligt avkopplande det är att läsa en bok? Det är typ det bästa som finns!

Så här är det: Jag har lite mer än två månader kvar till studenten (HE-RE-GUD!) och ungefär två veckor kvar till mitt sista riktiga lov... Innan dess så har jag ett antal uppgifter som ska in, bland annat ska jag göra två vetenskapliga uppsatser, en romananalys, Svenska Nationella Provet, Ekonomi-prov, en musikvideo och en muntlig redovisning på engelska. Och jag som trodde att Estet skulle bli lite slappare... Hursomhelst, med allt arbete som har gjorts och ska göras har jag inte riktigt hunnit med att läsa, dock har jag köpt en hög med böcker...

Det enda jag har läst har varit Jane Eyre, och det var för att jag skulle läsa den i svenskan plus att det var segt att ta sig igenom den! Men nu har jag börjat läsa Wake av Amanda Hocking och jag inser hur mycket jag faktiskt slappnar av när jag får läsa på kvällarna. Det är inte bara det att jag somnar lättare, utan jag sover även bättre, vilket gör att jag är mer utvilad, som i sin tur leder till att jag inte tycker att berget med uppgifter inte är så stort och då presterar jag bättre!

Så nu mer än någonsin uppskattar jag och prioriterar min läsning. Det kanske ändå inte blir mer än en halvtimme på kvällen, men de 30 minuterna är värda så mycket ändå! Så jag uppmanar er till att hitta det som lugnar ner er, det kanske är läsning, det kanske är något annat. Huvudsaken är att du hittar det och faktiskt gör det varje dag, det kanske inte blir mer en en halvtimme eller en kvart, men vem bryr sig om tiden? Det viktigaste är att du får göra det så att du har tid att slappna av, för då kommer du att må så mycket bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar