måndag 2 februari 2015

Månadens Genre: Skräck

Här listar jag tolv olika genrer, en varje månad. Jag beskriver genren lite kort och ger sedan min åsikt och exempel på bra böcker inom genren!

Skräck går helt enkelt ut på att skrämmas. Det kan vara två olika saker, antingen är det horror eller terror. Horror är mer blodig, lemlästande. Inom horror-genren överlever få av karaktärerna och historien är oftast mycket förutsägbar. Terror fokuserar mer på det psykologiska, är karaktärerna pålitliga? Den går ut på att få dig att undra om allt är som du tror och ondskan i berättelsen är ofta odefinerbar.

Jag gillar personligen den mer psykologiska skräcken, terrorn. Det är intressant och se en hel värld från en karaktärs perspektiv som man inte vet om man kan lita på. Jag har dock inte läst supermånga skräckböcker men favoriten är nog andra boken i Mara Dyer-serien!


16108212

2 kommentarer:

  1. Varifrån är definitionerna hämtade? :) Eller om du har någon källa. Har läst en del om skräck och har nog inte sett just dessa definitioner av Horror och terror tidigare, så blev intresserad av att läsa mer om det finns någon studie eller så?

    SvaraRadera
  2. Sv: Ah okej. Har som sagt inte sett just den definitionen av horror och terror tidigare, vilket var det som gjorde mig nyfiken bara. Den litteratur som jag läst på ämnet använder nämligen begreppen helt annorlunda :)

    SvaraRadera