torsdag 5 februari 2015

Sisterhood of the World Bloggers AwardOkej så det är typ 2 månader sedan jag blev taggad av härliga Bokbeate att göra denna, men jag älskar taggar så nu gör jag den!1. Har du alltid älskat böcker eller kom det senare i livet?
Jag har alltid älskat berättelser och olika sätt att berätta, men när jag var yngre var det mest tv-serier och film som gällde. Nu älskar jag allt som har med berättelser att göra bilder, böcker, filmer, tv-serier, musik. Böcker har alltid funnits runt mig i och med att min mamma läser mycket, och jag har alltid velat tycka om att läsa men det var först vid typ 13 års ålder som jag verkligen fastnade i bokens värld.


2. Hur mycket brukar du normalt sett spendera på böcker under en månad?
Väldigt olika... Förut lade jag ungefär 300 kr i månaden, det senaste har jag knappt lagt något. Jag har kommit till insikten att jag har så många bra böcker som redan står i min hylla och väntar på att bli lästa att jag inte behöver köpa några på ett tag! Men i genomsnitt, kanske 70-100 kr nu, typ...
 

3. Varför började du blogga?
Jag kan bli helt uppslukad av berättelser tv, film eller böcker. Det kvittar! Vilket också gör att jag gärna babblar på om detta. Det var nog när jag för några år sedan insåg att min familj inte är lika intresserade av att analysera alla Harry Potter karaktärer grundligt eller leta efter hål i Twilight och Hush hush som jag förstod att jag bör plåga någon annan med mitt babbel. Där kom bloggen in i mitt liv.


4. Har du några förebilder, och om du har det, vilka och varför?
Jag har många förebilder, många är också väldigt personliga som jag inte tänker ta upp här, och alldeles för många karaktärer är förebilder för mig men det finns också en del riktiga människor. Emma Watson, jag känner igen mig i henne på många sätt, bl a att ha höga krav på sig själv och hennes fantastiska syn på jämlikhet och Jennifer Lawrence som är jordnära, kul och fantastiskt duktig på hennes yrke. Sedan har vi Benedict Cumberbatch som är en av mina favoritskådespelare, han är också mycket jordnära, t ex berättade han och hans fästmö om sin förlovning genom en vanlig annons i tidningen! Sedan har vi Francis Lawrence som har ett sådant fantastiskt öga för bilder och film. Jag ska avsluta med J.K Rowling, behöver jag ens säga mer?


13446537
5. Om du fick makten att utplåna en enda bok från jordens yta som om den aldrig existerat, vilken skulle du då välja?
Alltså, den här är svår... Men en som jag kommer och tänka på är "Premeditated" av Josin L. McQuein. Jag hade så höga förväntningar på den. En berättelse med så mycket potential och ett hyfsat coolt omslag. Men den föll så platt. Istället för en spännande bok om hämnd får man en extremt förutsägbar berättelse, med frustrerande karaktärer och alldeles för många teman. Nej, usch!


6. Vill du läsa boken eller se filmen först?
Jag vill helst läsa boken först. Men är det så att jag hör talas om filmen före boken så blir det nog oftast så att jag bara ser filmen. Eftersom jag vill ta del av berättelsen och man kan ju tyvärr inte läsa alla böcker även om man vill...!


7. Vad vill du bli när du blir stor?
Något inom film och TV, tror jag. Jag är intresserad av alla arbeten inom det området. Men vi får väl se hur det blir!


95815078. Vilken är den onödigaste bok du någonsin läst?
Det tror jag är "Don't Breathe a Word" av Jennifer MacMahon. Berättelsen gav mig ingenting överhuvudtaget! Enda anledningen till att jag köpte den var för att den kostade 19 :- och hade ett fint omslag.

 9. Bryter du ryggen och sätter hundöron eller försöker du behåller dina böcker i samma skick som när du köpte dem?
Jag är väldigt försiktig med mina böcker. Har de en "dustjacket" tar jag av den medan jag läser, jag använder bokmärken och försöker att aldrig bryta ryggar.


10. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja läste din blogg?
Det skulle väl vara kul om någon författare eller kändis läste bloggen. Dock skulle jag inte vilja veta om det, då skulle jag nog få prestationsångest och kanske inte våga skriva allt jag vill för att vara rädd för att trampa någon på tårna...


Eftersom det var så längesedan denna var aktuell så väljer jag att inte tagga någon speciell. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar