tisdag 2 juni 2015

Månadens Genre: New Adult

Här listar jag tolv olika genrer, en varje månad. Jag beskriver genren lite kort och ger sedan min åsikt och exempel på bra böcker inom genren!

New Adult (ofta förkortat NA) är en hyfsat ny genre, jag tror att begreppet myntades först runt 2009! Man kan nog säga att det är böcker om unga vuxna som riktar sig till en mer vuxen grupp en YA (Young Adult). Böckerna innehåller grövre språk, mörkare scener, och allvarligare storylines. Alltså sådant som kanske inte ska läsas av ungdomar under 16 år! Böckerna skulle mycket väl kunna kategoriseras som vuxenböcker.

Jag gillar denna genren, men jag är glad att det först var under förra året när jag var 18 år som jag började läsa dem! För då märkte jag verkligen att jag hade växt ur ett par av mina YA-berättelser och var redo för något nytt. Det finns tonvis med bra NA-böcker därute, dock är de flesta på engelska och inte översatta till svenska, vilket kanske är bra då det rensar bort de yngsta läsarna som inte bör läsa dessa böcker!


1811319316151178

2 kommentarer:

  1. Hm... Jag undrar varför jag inte har börjat läsa NA än... Mycket mystiskt, det måste jag göra något åt! ;)
    SV: Haha, ja det är ju det redigering är :P Jag brukar inte kunna ha musik på när jag skriver eftersom texten i låtarna tar över mina egna ord då, men jag kan ju alltid pröva nu under redigeringen! Har du något tips på bra musik?

    SvaraRadera
  2. Aldrig hört talas om genren förr, spännande! Måste se till att läsa någon sådan bok snart, bara för att se vad det är...

    SvaraRadera