torsdag 20 augusti 2015

Lägg av med ursäkterna!

Jag måste ha mina gula post-it-lappar. Jag har en svart penna, vem använder en svart penna när de korr-läser? Jag behöver en röd penna. Jag måste sätta på kaffe först. Min spellista är inte nedladdad och mobilnätet är slut. Det kommer aldrig att bli något av det jag skriver, så varför ska jag bry mig? Jag vill bara sova lite först.

Listan över ursäkter är lång. För lång. Jag är asbra på att komma på olika ursäkter till att inte göra något. Det behöver inte vara något negativt, men när det kommer till mitt skrivande så är det det, för jag ställer mig i vägen för mig själv.

I veckan börjar jag redigera mitt dystopi-manus. Det var meningen att jag skulle skriva hela utkastet under NaNoWriMo, 50 000 ord på en månad. Istället blev det ungefär 36 000 ord på fyra månader. Det tog sin lilla tid, men jag är så fruktansvärt glad över att jag gjorde det, det blev klart.

Men det var många gånger jag var redo att ge upp, när jag hade avsatt tid för att skriva men istället sprang runt och gjorde allt annat. Saker som jag lurade i mig själv att jag var tvungen att göra innan jag kunde sätta mig vid tangentbordet och skriva.

Men alla de där små ursäkterna, som till exempel att du måste ha "rätt" färg på pennan för att kunna korr-läsa eller att du måste sitta vid det där bordet i fiket för att kunna skriva, det håller dig tillbaka.

Testa en gång att lägga undan alla de små ursäkterna och sätt dig ner och skriv istället. Jag tror nog att du då kommer bli klar mycket fortare än om du lyssnar på de små rösterna i ditt huvud!Kaffe behövs alltid när man (jag) skriver. Sätt på det först, sedan kan du sätta dig och skriva.

1 kommentar:

  1. Det kaaaaaan vara så att jag precis i detta ögonblick håller på med annat när jag egentligen tänkte redigera.... :P Men jag har så lite kvar och när jag är klar har jag bestämt att jag ska skicka iväg manuset till min syster så hon ska få läsa och jag är nervös...

    SvaraRadera