måndag 9 januari 2012

Harry Potter och Fenixorden

Harry Potter och FenixordenFörfattare: J.K Rowling

Harrys vänner har ignorerat honom hela sommaren, han har skickat brev men få inget tillbaka. En dag när han är ute möter han Dudley, men inte bara han utan också två dementorer. För att rädda sig själv och sin kusin frammanar han en patronus, vilket gör att han blir avstängd från Hogwarts. Han får reda på att ministeriet inte tror på honom när han säger att Voldemort är tillbaka, så de skickar Dolores Umbridge att hålla koll på Dumbeldore och hela Hogwarts.

Detta är den tjockaste boken, vilket jag tycker är lite konstigt för det känns som om det händer mer i t ex dödsrelikerna eller fången från Azkaban. Jag tycker att detta är en av de sorgligaste böckerna. Fenixorden är imponerande, man får träffa nya karaktärer som verkligen behövs för helheten i resten av serien.
”Voldemort har inte återvänt!” Detta är ett uttryck man ofta läser i boken. Det är trolldomsministriet som vägrar tro att det att han har kommit tillbaka. Jag tycker nästan att det är lite bra att inte alla tror honom på en gång för det gör ju det hela mer verklighetstroget. Dolores Umbrige är en extremt bra karaktär (jag menar inte att hon är snäll och smart!) därför man vet inte riktigt var hon är!
I boken splittras familjer när folk inte litar på vad Harry berättar utan står på ministeriets sida. Harry kommer närmare Sirius och får lära sig mer om sin familj. Hans kusin Bellatrix Lestrange och flera anhängare till lord Voldemort rymmer från Azkaban med hjälp av honom och Bellatrix tar sedan tillbaka sin plats som en av hans närmaste dödsätare.

Språk: 4/5
Berättelse: 4/5
Bokomslaget: 4/5
Boken: 4/5

Köp den på:
svenska - adlibris eller bokus
engelska - adlibris eller bokus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar