lördag 7 juli 2012

Läs med mig 12: Harry Potter och de vises sten

Sammanfattning kapitel 16-17:
Harry, Ron och Hermione lyckas äntligen ta reda på hur man kommer förbi Fluffy och det får även reda på att Hagrid råkat nämna det för Snape eller Voldemort. De bestämmer sig för att stoppa honom. Efter många prövningar lyckas Harry ta sig hela vägen fram till sista rummet, men när Harry kommer fram så är det inte Snape som står där utan Quirrell.
Harry lyckas få tag på de vises sten genom att titta in i Erised-spegeln. Men efter ett försök att besegra Quirrell och Voldemort svimmar han.
Men allt slutar gott eftersom Gryffindor vinner hus-pokalen efter några sent utdelade poäng. Harry åker sedan hem till Petunia och Vernon igen och hoppas på ett roligt sommarlov eftersom dom inte vet att han inte får använda magi utanför skolan!

Kommentar:
Då var det dags att kommentera de sista kapitlen i boken. Jag tycker att den avslutas lika bra som det börjar. Första kapitlet är min favorit i boken men det sista kommer inte långt efter! Detta är välskrivna kapitel och dom är så spännande som de ska vara. Rowling lyckas verkligen med hela den här boken vinna våra hjärtan och de sista två kapitlen är sanna höjdpunkter i boken!

Citat:

“What happened down in the dungeons between you and Professor Quirrell is a complete secret, so, naturally the whole school knows.”

Funderingar:
Tycker du att det var ett oväntat slut på boken?
Är Dumbledore orättvis mot Slytherin när han ger Gryffindore så många poäng att de vinner?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar