tisdag 11 juni 2013

Boktips uppgift tre + fyra

Linnea - Liijobooks
Jag har faktiskt bara läst en bok med feer (som jag kommer ihåg) och det är Besvärjelser och Beskydd av Maria Friedner. En bok som jag gärna rekommenderar, för den är både rolig och har ett mysterium som ska lösas. Dessutom är det ju en svensk författare, vilket är extra kul eftersom jag mest läser engelska böcker annars! :)

Beate - Bokbeate
Jag tipsar om The Iron Fey-serien av Julie Kagawa varav alla fyra delar finns översatta till svenska :)

Om jag bara får välja en bok så tar jag första, Järnkonungen, och den handlar om Meghan som tror att hon är en vanlig tjej men så visar det sig att hon är dotter till Sommarkungen Oberon, som är en alv. Eftersom hennes mamma är en vanlig människa gör det henne till en halv-alv, men det hindrar henne inte från att bli hett byte bland alla alver i landet Aldrig. Hon märker dock snart att allting inte står rätt till och med hjälp av sin vän Puck och en väldigt isig Vinterprins måste hon förhindra ett krig samtidigt hon hon försöker dämpa sina känslor för prinsen.

Serien som helhet är jättejättebra, den är spännande, fantasifull, rolig, obehaglig och romantisk. En perfekt blandning :D Även om Järnkonungen är den jag tycker minst bra om så gillar jag den eftersom det var den som satte hjulet i rullning och fick historien om Meghan att utveckla sig på ett sätt som jag kom att älska!

Beate - Bokbeate

Den här var enkel, Divergent av Veronica Roth. Detta var den första dystopi som jag läste och fullkomligt älskade (och ja, jag hade läst Hungerspelen innan).

Boken handlar om Tris och i hennes värld får man välja vilken faction man ska leva tillsammans med resten av sitt liv när man är sexton. Vart och en av de fem factions värderar en egenskap högre än de andra, kunskap, ärlighet, vänlighet, djärvhet eller självförnekande.

När det blir Tris tur att välja måste hon bestämma sig om hon ska följa i sina föräldrars fotspår eller våga gå sin egen väg. Och hon hade aldrig trott när hon valde att det skulle få sådana oerhörda konsekvenser.

Alltså, jag älskar den här boken. Extremt mycket. Jag tycker att Tris har den absolut mest intressanta karaktärsutvecklingen av alla, världen är något alldeles speciellt och språket fångade verkligen in mig och gjorde att jag blev en del av händelserna. Om man bara ska läsa en enda dystopi i hela sitt liv så tycker jag att man ska läsa Divergent :)

Linnea - Liijobooks
Självklart tipsar jag alltid i första hand om hungerspelen eller divergent. Men eftersom det är lite uttjatat, så tänkte jag tipsa om två andra böcker. Visserligen är även de välkända vid det här laget, men ändå :)

Marie Lu - Legend och Kiera Cass - The Selection. Båda böckerna överraskade mig verkligen eftersom jag inte trodde att jag skulle gilla dom så mycket som jag gjorde. The Selection var jag förberedd på att rent utav hata, men det slutade med att jag inte kunde lägga ifrån mig boken förrän den var utläst.

Så om du inte hunnit läsa någon av dom än, sätt fart! :) 
 
Detta var alla era boktips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar