tisdag 18 juni 2013

The Lost Prince

The Lost Prince (The Iron Fey: Call of the Forgotten, #1)Författare: Julie Kagawa
Serie: The Iron Fey: Call of the Forgotten #1
Utgiven: 2012
Sidantal: 377

Don’t look at Them. Never let Them know you can see Them.

That is Ethan Chase’s unbreakable rule. Until the fey he avoids at all costs—including his reputation—begin to disappear, and Ethan is attacked. Now he must change the rules to protect his family. To save a girl he never thought he’d dare to fall for.

Ethan thought he had protected himself from his older sister’s world—the land of Faery. His previous time in the Iron Realm left him with nothing but fear and disgust for the world Meghan Chase has made her home, a land of myth and talking cats, of magic and seductive enemies. But when destiny comes for Ethan, there is no escape from a danger long, long forgotten.


Efter att jag hade läst färdigt The Iron Fey längtade jag efter att lägga vantarna på den här. Jag ville dyka tillbaka i Nevernever, läsa nya historier och träffa nya karaktärer. Eftersom Jag har älskat alla Kagawa’s böcker hittills så kan ni ana att jag hade höga förväntningar på den här.

Vi får följa Meghan’s lillebror, Ethan, som har vuxit upp och blivit sjutton år. Han har isolerat sig så mycket han har kunnat från omvärlden och älvorna runt honom. Det har gått utför för honom med det mesta och han har fått byta skolor och fått ett rykte om sig som en tvätt-äkta ”bad boy”.

Jag gillade verkligen karaktärerna i den här boken de hade kontraster och kompletterade varandra. Grimalkin är ju lika långtråkigt rolig som alltid och det är kul att vi får träffa de ”gamla” karaktärerna, även om det bara är korta stunder.

Som vanligt älskar jag Kagawa’s språk. Hon har verkligen förmåga att måla upp bilder i huvudet på en! Det är fängslande och roligt. Hon har lyckats att med sina ord skapa karaktärer som jag verkligen aldrig tröttnar på.

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken! Det var väldigt intressant att se på berättelsen ur ett annat ljus. Eftersom Ethan hatar Meghan för att hon lämnade sin familj och skyller allt på vår älskade Ash. Julie Kagawa är en av få som kan skapa en spin-off serie som håller måttet med originalet!


Köp den:
på engelska - Adlibris eller Bokus

2 kommentarer:

  1. Fattar inte att jag inte har läst den här än! Den har stått i bokhyllan jättelänge, och jag älskade verkligen The Iron Fey!

    SvaraRadera
  2. Alla pratar om Julie Kagawa känns det som, man kanske borde ge det en chans?

    SvaraRadera