lördag 24 augusti 2013

Filmatisering: City of Bones

Igår gick jag på premiären av City of Bones eller The Mortal Instruments: Stad av skuggor. Detta var en film som jag verkligen har längtat efter. Trailern var så bra och när jag läste boken kände jag på mig att den skulle passa som film.

Posters-TMI-023 

Karaktärer
Clary Fray
Jag älskade hur Lily Colins porträtterade Clary. Hon var verkligen som den där vanliga tjejen. Lagom
fixad, inte för tafatt, glad och allmänt mysig. Även om det kunde bli lite töntigt på sina ställen så var hon helt rätt för rollen och det märktes att hon trivdes. Jag blev väldigt positivt överraskad!


Posters-TMI-027


Simon Lewis
Vad jag gillar mest är att han inte är dösnygg, utan att han ser bra ut men med lite nördighet över sig.
Han är den där snälla killen som han ska vara. Jag är väldigt nöjd med skådespelarvalet till honom!
För att han verkar som en riktig person!
Posters-TMI-032
Jace Wayland
Jag var tveksam till Jamie Campbell Bower när jag såg att han skulle spela Jace. Men han gjorde det riktigt bra och mina två favoritscener i filmen innehöll honom. Han passar så bra som Jace, för han var lite arrogant, pratade med en lite uttråkad ton och levererar sina kommentarer precis som jag hade föreställt mig!
Posters-TMI-029
Valentine Morgenstern
Jag måste säga att han såg absolut coolast ut av alla Shadowhunters! Och han är så grym, i boken kunde jag inte riktigt se honom som läskig, men här funkade det definitivt! Skådespelaren (Jonathan Rhys Meyers) hade jag tidigare sett i rollen som Joe i "Skruva den som Beckham". Där spelar han en
riktigt schysst kille och det är väldigt kul att se att han kan spela raka motsatsen.Filmatisering
Hela filmen var bra gjord. Till skillnad från boken så var spänningen på topp hela tiden och jag kunde aldrig slappna av. Demonerna var riktigt coola och äckliga. Institutet var sjukt mäktigt och jag fick samma känsla när jag såg det som när jag såg Hogwarts för första gången! The Silent Brothers var grymma! Skådespelarna var sminkade så att de såg fruktansvärda ut! Munnen såg ihopsydd ut och när de pratade var rösten mäktig och gav mig rysningar!
De hade ju självklart valt att ta bort vissa saker som fanns i boken, men jag tyckte inte att det störde filmen. Snarare skulle det stört mer om det var med!

Sammanfattning
Jag kan inte beskriva hur positivt överraskad jag blev av denna filmatisering! Det kändes verkligen som att de fick fram det unika och moderna i berättelsen. De har hittat sin grej med serien vilket gör den olik alla andra. Jag gillar att man äntligen får se att det händer något stort och övernaturligt i någon storstad för en gångs skull. (Annars händer det bara i småstäder som ingen känner till!) Jag är så nöjd med allt i filmen och det är den bästa filmatiseringen hittills i år! Jag hoppas att uppföljarna blir minst lika bra!

Betyg


Uppföljaren The Mortal Instruments: City of Ashes kommer 2014! Jag är riktigt taggad!

Har ni sett filmen? Vad tyckte ni?

2 kommentarer:

 1. Jag såg filmen igår och tyckte riktigt mycket om den. Visst, om man jämför med boken så är den ganska så annorlunda, men den är ändå väldigt bra gjord. Helt klart godkänd filmatisering.

  Tycker att de gjort ett väldigt bra jobb med castingen för i princip alla passade hur bra som helst, vilket jag inte trott när jag såg trailern. Blev positivt överraskad!

  Det enda negativa tyckte jag var slutet. Gillade inte att de fegade ur gällande den "stora tvisten". Annars har jag inte direkt något att klaga på.

  :D

  SvaraRadera
 2. Nu har jag läst en positiv och en negativ recension av filmen. Hoppas jag sällar mig till positivt när jag ser den! :)

  SvaraRadera