måndag 14 november 2011

Harry Potter och Fången från Azkaban

Författare: J.K Rowling

Harry rymmer från Dursleys efter att Vernons syster kommit på besök. Han åker till Den läckande kitteln för att bo där ett tag innan han reser mot skolan igen. Ron och hans familj vann lite pengar och använde dem för att resa till Egypten och hälsa på den äldsta brodern som bor där.
Hela trollkarlsvärlden lever i skräck därför Sirius Black har rymt från det hemska trollkarlsfängelset Azkaban. Black sägs ha mördat tolv mugglare plus sin gamle vän Peter Pettigrew. Man får även träffa den nya proffessorn, Lupin, som var nära vän med Harrys föräldrar. Som om det inte var nog med allt detta så spår hela tiden spådomsläraren att Harry ska dö!


Som de tidigare böckerna så utspelar sig även denna på trollkarlskolan Hogwarts. Vi får återigen träffa Harry, Hermione och Ron när dom ställs inför ännu en utmaning, denna gången är det massmördaren Sirius Black. Harry är nu 13 och går tredje året på Hogwarts, vilket innebär att han har fått välja extrakurser i år. Han får även möjligheten att besöka Hogsmeade, en stad som bara har invånare av det magiska slaget. Man introduceras för många nya saker, som vissa magiska djur, dementorer.
Språket är bra fast vissa saker blir ju inte riktigt lika bra på svenska som på engelska.

Detta är min favorit i serien. Man får träffa många personer ur Harrys föräldrars liv. Denna är som alla böcker i serien väldigt välskriven. Boken har väldigt mycket humor, vilket jag gillar, och den var också känslosam. J.K lyckas med att fortsätta att trollbinda sina läsare. Jag får rysningar av dementorerna. Denna bok får
5 av fem 5 stjärnor!

Språk: 4/5
Berättelse: 5/5
Bokomslaget: 4.5/5
Boken: 4/5

Köp den på:
svenska - adlibris eller bokus
engelska - adlibris eller bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar