måndag 7 november 2011

Harry Potter och hemligheternas kammare

Författare: J.K Rowling

Harry fick världens bästa födelsedagspresent förra året när han blev elva; han fick reda på att han var en trollkarl och att han skulle få gå på en skola där man lärde sig magi!
Men hans bästa vänner Hermione och Ron har inte hört av sig på hela sommaren. Harry undrar om det är så att de har glömt av honom...
På Hogwarts har mystiska saker börjat hända, elever blir överfallna och förstenade av någon på slottet, samtidigt finner Harry att han har fått sig en liten ny beundrare. Och hur ska han klara av den nya läraren i försvar mot svartkonster, flickfavoriten och kände äventyraren professor Gyllenroy Lockman?

I denna boken var det väldigt mycket som hände i början, när man hade läst färdigt om en sak kommer det in en annan sak och precis när man har ”glömt” något tas det upp igen.
Detta året börjar även Ginny Weasly på Hogwarts och hon har väldigt svårt att prata framför Harry. Harry får även en beundrare till skolan, Colin Creevy, som konstant följer efter Harry och tar bilder.
Jag har så många favoritscener i denna boken! En av dem är när Harry får för första gången träffa sin nya lärare i en bokaffär. Tjejerna är som galna i honom och killarna tycker inte om det. Gyllenroy Lockman är så berömd att det har fullständigt stigit honom över huvudet. Efter det att professorn har släpat Harry framför kameran på en reporter så kommer även Draco till platsen vilket gör det hela väldigt intressant...!
Jag verkligen älskar Dobby och hur han rymmer och ständigt försöker hjälpa till, men han kanske ska försöka ta det lite lugnt ibland med hjälpandet.

Språk: 4.5/5
Berättelse: 5/5
Bokomslaget: 4.5/5
Boken: 4/5

Köp den på:
svenska - adlibris eller bokus
engelska - adlibris eller bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar