måndag 24 december 2012

Tjugofjärde December!

Sammanfattning kapitel 24:
Natalie attackerar Rose men Victor säger till henne att inte döda Rose. Rose blir arg på Victor för att han fick sin egen dotter att bli stringoi. Natalie tycker att hennes offer är värt det. Rose försöker prata med Natalie och förklara hur dumt det är, men hon lyckas inte att få fram budskapet. Dimitri kommer och dödar Natalie utan att tveka, sedan räddar han Rose som är svårt skadad. Rose passar på att fråga honom om han har känslor för henne och han erkänner att han har det, men förklarar att dom inte kan vara tillsammans.
Rose och Dimitri kommer till sjukhuset där Lissa helar Rose. Livet blir snabbt mycket bättre. Victor blev infångad igen innan han hann lämna skolområdet. Lissa får tabletter som hjälper henne och hon har slutat att skära sig. Christian och Lissa är mycket lyckliga och skäms inte för sina känslor. Dimitri är mentor för Rose och lär henne att slåss.
Rose går och träffar prästen som förklarar att Vladimir inte blev galen tack vare Anna, Rose lugnar ner sig och slutar att oroa sig för Lissas framtid. Hon är ute och går när hon får se en korp, samma korp som Lissa hade helat. Rose inser att korpen också är skuggkysst och bunden till Lissa.

Kommentar:
Mycket bra slut på en bra bok!

Funderingar:
Natalie gav sitt liv för hennes pappas revolution, skulle du kunna ge ditt liv för något som din familjemedlem tror på?

Favoritcitat:
"Om jag tillät mig att älska dig skulle jag inte kasta mig framför henne. Jag skulle kasta mig framför dig." -Dimitri

1 kommentar: