onsdag 1 januari 2014

2013 års...

Bladvändare

Nominerade:
- Sweet Peril
- City of Glass
- The Evolution of Mara Dyer
- The Storyteller


The Evolution of Mara Dyer (Mara Dyer, #2)


Vinnare: The Evolution of Mara Dyer
Motivering: Starka karaktärer och bra storyline gör att man inte vill lägga ifrån sig boken samtidigt som man är rädd för vad som ska drabba karaktärerna på nästa uppslag.  En bok som gör att man tappar andan varje gång man vänder blad!

Nykomling

Nominerade:
- Angelfall
- Blood Red Road
- Underbara Helvete
- Rör mig inte!
 

Angelfall (Penryn & the End of Days, #1)


Vinnare: Angelfall
Motivering: Otroligt spännande dystopi med övernaturliga inslag som känns mycket naturliga. Syskonrelationen och huvudkaraktärernas uppdrag i boken tar fokus och romantiken hamnar långt bak i bakgrunden, detta gör att boken skiljer sig starkt ifrån mängden av debutromaner!

Surprise 

Nominerade:
- Tell the Wolves I'm home
- Tankeläsaren
- One Day
- Angelfall


Tell the Wolves I'm Home

Vinnare: Tell the Wolves I'm home
Motivering: Författarinnan till denna bok lyckas fånga mig från de första orden. Trodde att detta var en bok med varulvar och förväntade mig att jag skulle bli besviken då detta inte var fallet. Men istället föll jag hårdare för den här än vad jag skulle göra för en varulvsbok!

Uppföljare

Nominerade:
- City of Glass
- The Eternity Cure
- Sweet Peril
- The Evolution of Mara Dyer


The Eternity Cure (Blood of Eden, #2)

Vinnare: The Eternity Cure
Motivering: The Eternity Cure är andra boken i en trilogi där författaren har lyckats med det omöjliga: att få vampyrer att kännas fräscha. Det är en bok med högt tempo och fantastiska karaktärer som har många lager. Kärlek, humor och spänning blandas och avslutas med den perfekta cliffhangern!

Mest Spännande

Nominerade:
- Blood Red Road
- The Evolution of MAra Dyer
- The Eternity Cure
- Angelfall

Blood Red Road


Vinnare: Blood Red Road
Motivering: En annorlunda och hemsk dystopi där huvudkaraktären måste rädda sin bror från att avrättas i en ritual. Med annorlunda relationer mellan karaktärerna och ett uppdrag som måste utföras gör det att man får ont i magen av spänningen som stiger hela tiden. En bok som aldrig vet vart den ska ta vägen!

Filmatisering

Nominerade:
- The Host
- The mortal Instruments: City of Bones
- The Hunger Games: Catching Fire

http://media-cache-cd0.pinimg.com/736x/45/fc/aa/45fcaaca55a72d89be6e17e4dcf452f2.jpg


Vinnare: The Hunger Games: Catching Fire
Motivering: Inte särskilt förvånande att denna tar hem segern. Boken översätts fantastiskt bra till film och när den är slut känns det inte som att något saknas. Vi ser en hemsk framtidssyn som skildras av enastående skådespelare och regissör. Tårarna kommer redan i de första scenerna och lämnar inte ögonen förrän dagar efter. Bästa filmatiseringen någonsin, jag kunde inte gjort det bättre själv!

 

 Story

Nominerade:
- Var är Alaska?
- The Fault in Our Stars
- Rör mig inte!
- Tankeläsaren

The Fault in Our Stars


Vinnare: The Fault in Our Stars
Motivering: Otroligt sorglig berättelse om en tonårsflicka, med cancer, som blir kär. Trovärdiga karaktärer och dialoger som båda lyckas med att krossa ens hjärta. En vändning som heter duga och som man inte har väntat sig. Detta är en olycklig kärleksaga som man ändå blir glad av att tänka på!


Icke-övernaturliga

Nominerade:
- Tell the Wolves I'm Home
- Var är Alaska?
- The Fault in Our Stars
- The Storyteller

The Storyteller


Vinnare: The Storyteller
Motivering: Detta är en vacker kärlekshistoria som jag inte kan sluta tänka på. Den handlar mycket om kärlek, men inte bara om att älska sin partner utan även om att ta ansvar för sin familj. Karaktärerna har många nivåer vilket gör att de känns som att de faktiskt finns på riktigt!


 

 

 Bok

Nominerade:
- The Storyteller
- The Fault in Our Stars
- One Day
- The Evoution of Mara Dyer


The Storyteller


Vinnare: The Storyteller
Motivering: Utan övernaturliga inslag, som oftast lockar mig allra mest, vinner denna mitt hjärta. Den har allt som en bra bok ska ha. För det första har den mycket trovärdiga karaktärer. För det andra: en mycket bra storyline som gör att man tror att man vet hur de ska sluta fast man inte gör det. Och till sist ett budskap som man kan ta med sig i livet!

KARAKTÄRER

Kvinnliga Karaktär

Nominerade:
- Saba (Blood Red Road)
- Mara Dyer (The Evolution of Mara Dyer)
- Allison (The Eternity Cure)
- Kaylee (My soul to Take)


Blood Red Road


Vinnare: Saba (Blood Red Road)
Motivering: Stark tjej med en stark kärlek för sin bror och lika starkt hat mot sin lillasyster. Saba är viljestark och iskall. Hennes utveckling bara genom den första boken är fantastisk, samtidigt känns hon som att hon är samma karaktär i slutet som i början. Bara att hon har vuxit genom boken.


Manliga Karaktär

Nominerade:
- Noah (The Evolution of Mara Dyer)
- Kaidan (Sweet Peril)
- Zeke (The Eternity Cure)
- Raffe (Angelfall)

The Eternity Cure (Blood of Eden, #2)


Vinnare: Zeke (The Eternity Cure)
Motivering: En pojke som jag faller pladask för. Han sticker ut då han är tuff och modig men ingen Bad-Boy. Han finns där och skulle göra vad som helst för Allison. En kille som vet vad han håller på med och håller inte tillbaka!


Skurk

Nominerade:
- Josephine (Blodsmagi)
- Valentine (The mortal intruments)
- Queen Levana (Cinder)
- The Dukes (Sweet Peril)

Sweet Peril (The Sweet Trilogy, #2)


Vinnare: The Dukes
Motivering: Dessa demoner skulle nog lyckas skrämma slag på vem som helst. De utnyttjar människor för deras eget nöje och vinning. De tvingar sina barn att vara dåliga inflytanden på människorna runt dem och att göra hemska saker. Är det någon av avkomlingarna som vägrar är det inga problem att göra sig av med dem. Riktigt läskiga typer detta!

Bästis

Nominerade: 
- Link (Beautiful Creatures)
- Jay (Sweet Peril)
- Blake (Sweet Peril)
- Scott (Finale)

Finale (Hush, Hush, #4)


Vinnare: Scott (Finale)
Motivering: Scott är karaktären som själv gör en stor del i att den avslutande delen i Hush Hush sagan är värd att läsa. Han tar alltid hand om sina vänner och kämpar för det goda ända in i slutet. Han är någon som alltid står upp för sina åsikter och han skulle aldrig göra något för att skada en vän!


Årets Syskon

Nominerade:
- Greta (Tell the Wolves I'm Home)
- Dee (Obsidian)
- Meghan (The Lost Prince)
- Micha (The Storyteller)

Tell the Wolves I'm Home


Vinnare: Greta (Tell the Wolves I'm Home)
Motivering: Otroligt irriterande syster som alltid har en bra kommentar att fälla. Men undder ytan kan man se någon som June ser upp till och skulle följa. Greta är en trovärdig karaktär som är i behov av ständig bekräftelse och kärlek.


Årets Par

Nominerade:
- Finn & Toby (Tell the Wolves I'm Home)
- Augustus & Hazel Grace (The Fault in Our Stars)
- Anna & Kaidan (Sweet Peril)
-Anna & Abel (The Storyteller)

The Storyteller


Vinnare: Anna & Abel (The Storyteller)
Motivering: Två tillsynes motsatser möts och bildar en fantastisk enhet. Man märker hur mycker de älskar varandra samtidigt som de skadar varandra. De märker båda genom sitt förhållande att ingen är perfekt och att kärleken inte är blind för allt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar