torsdag 22 november 2012

Lite roliga frågor!

Glitch (Glitch, #1)1. Du sitter i ditt rum och drömmer när det plötsligt kommer in en våldsam galen alien som endast kan bli stoppad genom att du kastar en bok på den. Vilket bok ur din hylla kastar du och varför?

Det får nog bli Glitch. Det är en av de böcker jag har i bokhyllan som jag gillar minst. De andra böckerna med samma betyg har i alla fall snygga omslag. Skulle inte bli allt för ledsen om den råkade förstöras...
2. J.K. Rowling ska komma till din skola och för att hedra henne har du fått den stora äran att spela en låt för henne när hon kommer in i aulan. Du har hittat den perfekta låten men det finns bara ett litet problem. Spotify har hackat sig och det finns bara tre låtar att välja mellan: Skaka rumpa, Gangnam style eller Sexy and I know it. Vilken väljer du?
Ojojoj! Det skulle antingen vara Gangnam style eller Sexy and I know it. Men om jag måste välja blir det nog Gangnam style för Rowling verkar vara en lady.

3. Din mamma kommer på dig med att läsa hennes pinsamma dagböcker från 80-talet och hon blir helt vansinnig och låser in dig i ett avlägset rum i huset i en vecka. Du får bara äta pannkakor (det enda som går igenom dörrspringan) och dricka lite vatten i ett sugrör genom nyckelhålet. Du får dock ta med dig EN bok att ha under hela veckan. Vilken väljer du?

Hmm, Jellicoe Road tror jag. Man hittar alltid nya saker när man läser den!
4. Du kastas in i Hungerspelen och blir en av de 24 deltagarna som ska slåss för livet. Du är inte helt förtjust i idén och det finns ett rätt att rädda dig! Du kan välja att hångla med Hamitch, Effie eller president Snow för att slippa! Vem väljer du?
Jag skulle förmodligen välja Haymitch. Hans temperament skulle väl göra att det inte drar ut på det så länge! Plus att han brukar vara så berusad att minnet förhoppningsvis påverkas!
 
5. Din familj har äntligen gått med på att ge dig ett husdjur, 10 år försent! Det finns bara ett krav - djuret måste vara taget från en bok. Vilket fiktivt djur tar du hand om?
The one, the only Grimalkin. Faery-katten från the Iron fey. Jag är egentligen en hundmänniska, menhan skulle kunna få mig att skratta eller reta upp mig på ett sådant där härligt sätt! Och en talande katt kan man väl inte säga nej till?!
 
6. Din granne ska flytta och du vet att hon har en enorm samling böcker i din smak och frågar om du får ta några. Du får ta högst 10 böcker, vilka som helst. Det finns bara ett pyttelitet problem, din granne läser bara böcker vars titel böjar på F. Vilka 10 böcker väljer du? (Grannen har allt)
Finale av Becca Fitzpatrick, Fireblood av Trisha Wolfe, Flirting with Maybe av Wendy Higgins, Finnikin of the Rock av Melina Marchetta, Fury av Elizabeth Miles. Sedan hade jag inga mer i to-read listan på Goodreads.

7. Top model kommer till din skola/jobb och söker efter nya deltagare. Men du är sjuk och de ber dig skicka ett bokomslag där killen/tjejen på framsidan ser lite ut som dig. Vilken väljer du?

Jag har aldrig tänkt på om någon liknar mig på något omslag och jag hittar inget heller!

8. Tredje världskriget bryter ut och ett land tar över världen. Från och med idag får du bara läsa böcker, se på filmer, lyssna på musik, äta mat osv... från det här landet! Vilket väljer du? (Sverige, Storbrittanien och USA räknas inte! Mohahaha!)

Australien blir nog landet jag då skulle fly till! Många bra TV-serier därifrån. Sedan har ju dom Melina Marchetta och då kan jag överleva!

9. Din absolut största fiktiva crush står utanför ditt fönster och ropar ut ditt namn. Men plötsligt upptäcker du att du lever i en musikal och du kan bara sjunga ut din kärlek till den. Vilket låter sjunger du?
And I-ia-iah will always love you-oooh!  Ärligt talat skulle jag inte vilja sjunga eftersom då skulle han nog springa så snabbt som möjligt (har ingen vidare fin sångröst!)
10. Telefonen ringer och det är Suzanne Collins på tråden. Hon har ingen aning om vad hennes nästa stora bok ska handla om och hon behöver DIN hjälp. Vad säger du till henne?
.......... - Det skulle nog vara mitt svar och hon skulle lägga på. Skulle annars gärna läsa en bok om när Haymitch är med i Hungerspelen. 

11. Du går inne på bibliotek tillsammans med din icke läsande kompis Tina och plötsligt vill hon ha lästips. Hon gillar inget över 300 sidor, med för mycket beskrivningar och det måste vara SPÄNNANDE! Gärna lite kärlek, vänskap och magi på det. Vad rekommenderar du till Tina?

hmmm... Bok med max 300 sidor... Glashuset eller Jellicoe Road (finns faktiskt en utgåva med exakt 300 sidor!)
 
12. När du sitter på ditt rum och läser en riktigt spännande bok kommer din mamma in och börjar fingra på bokhyllan. Hon tar upp din mest pinsamma erotiska bok och frågar om den är bra. Du får panik och erbjuder henne en annan bok som är "så mycket bättre". Vilken får hon låna?

För det första: min mamma skulle aldrig komma in och börja fingra på min bokhylla, hon gillar inte fantasy. Men jag skulle ge henne Hungerspelen, har försökt få henne att läsa den länge!

13. Du vinner en tävling i växtkunskap och får åka till Hollywood för att spela in en film om växternas liv. När du kommer dit så ser en stor manager dig och kommer på att du är perfekt för den bästa tv-serien som någonsin gjort. Vilken tv-serie blir du inskriven i?

Vampire Diares skulle vara kul att vara med i eller How I met your mother. Om man även får välja serier som avslutats skulle det vara Vänner!
 
14. Du är ny i klassen/på jobbet och din svensklärare/chef frågar om du kan berätta lite om dig själv. Men när du står där framme får du panik och inte ett ord kommer fram. Det enda sättet att presentera dig är genom att sträcka fram en bok. Vilken tar du?

Sweet Evil. Känner igen mig mycket i Anna Whitt. Men om man ser bara till omslaget så skulle det vara The Hunger Games. Är lite mörk med hintar av guld!

15. En ond häxa kommer in till ditt rum och trollar in dig i boken du för tillfället läser i. Vilken bok fastnar du i förevigt och vad tycker du om det?

Alice in Zombieland. Inte så kul att kastas in i en värld full av zombies som äter folk. Jag har inte kommit så långt än så vi får se vad jag tycker om världen lite senare ;) 

 Alice in Zombieland (White Rabbit Chronicles, #1)Vet inte vem som kommit på dessa roliga frågor men jag hittade dom på Bokbeate. Nu vet ni kanske lite mer om mig!

5 kommentarer:

 1. sv: Åh, tack så mycket! Jag gillar din blogg också! :)

  SvaraRadera
 2. Ska nog också ta och göra den här, väldigt originella men roliga frågor!

  Sv: Tack! Det är din också! :)

  SvaraRadera
 3. Det var jag som hittade på den, haha ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag ta och tacka dig för dom! Väldigt roliga! Livlig fantasi du har! :)

   Radera
 4. Haha, våra svar liknade varandra ganska mycket! :D

  SvaraRadera