måndag 28 oktober 2013

Born Wicked

Farlig förmåga (Systrarna Cahill, #1)
Författare: Jessica Spotswood
Svensk Titel: Farlig Förmåga
Serie: The Cahill Witch Chronicles #1
Utgiven: 2012 (sv 2013)
Sidantal: 336


Tack Rabén & Sjögren för detta recensionsexemplar!

Cate och hennes systrar är häxor men det måste hemlighållas annars riskerar de att förvisas, fängslas eller till och med dödas. Storasyster Cate har lovat att beskydda sina yngre systrar men det blir komplicerat när hon hittar sin döda mammas dagbok. Om det som står i den är sant är de inte säkra - kanske inte ens från varandra ...

Jag har velat läsa denna sedan jag såg omslaget första gången, innan boken kom ut på engelska. Så jag tyckte att det var kul att den skulle komma på svenska, då fick jag ju ännu en anledning till att läsa den! Jag hade läst många recensioner som sa att den var bra vilket gjorde mig mer taggad.

Jag gillar verkligen Cate och Finn de är så mysiga. (Spoiler!!! Markera för att läsa: Därför gillar jag inte alls slutet!) Men favoritkaraktären är nog Tess, Cate's yngsta syster. Hon verkar så brilliant och oskyldig att jag från första stund tyckte väldigt mycket om henne. Även om hon bara är i bakgrunden av en scen så gör hennes närvaro allt så mycket bättre. Hennes nyfikenhet på magin gör henne mer trovärdig och intressant.

Det är Cate som berättar historien och den utspelar sig förr i tiden på en plats där det finns ett brödraskap som förföljer häxor. Det är en mycket intressant plats, men det är något som inte riktigt fångar mig vilket jag tycker är jättesynd!

Jag tycker att boken var bra men inte så bra som jag hade hoppats på. Slutet blev inte alls som jag hade väntat mig. Vilket är ett stort plus, jag brukar kunna lista ut hur en bok slutar. Jag tycker att antagonisterna i boken var lite veka. De kändes inte så hemska som de beskrevs och i slutändan så fruktade jag de inte alls...


Betyg:
Köp den:
på svenska - Adlibris eller Bokus
på engelska - Adlibris eller Bokus

1 kommentar:

  1. Min favoritkaraktär i Farlig förmåga är också Tess. Tror att hon är en sådan person som är väldigt lätt att gilla. :)

    SvaraRadera