fredag 27 mars 2015

En bokbloggares hemliga liv

Cecilia på BookObsession kom på den briljanta idén att översätta en tagg till svenska! (Och från youtuber till bokbloggare!) Jag blev taggad av Beate att göra denna tagg, så nu kör vi!
 
1. Hur länge har du bloggat?
 Egentligen sedan 2010(?) men det var när jag startade denna bloggen i maj 2012 som jag började på riktigt. Har haft mina ups and downs sedan dess men jag har hållit mig kvar i tre år snart nu!
2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
Jag vill ju säga "Absolut inte!", men sedan vill jag även vara realistisk och säga att tiderna förändras. Jag har förändrats jättemycket sedan jag startade denna bloggen, bloggen har också förändrats från att babbla om allt möjligt så har jag börja skriva mer om skrivandet. Sedan har jag ju mitt instagram-konto (@minbokochjag) där jag recenserar och lägger upp bilder från mitt bokiga liv! Så det ärliga svaret är nog: Vi får se! Men just nu vill jag inte alls sluta!
3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
Det bästa skulle jag säga är alla underbara läsare! Det är ni som får mig att fortsätta! Responsen man får och så självklart gemenskapen!
4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Jag tror att det är den konstanta pressen att prestera, läsa hur många böcker som helst bara för att ha läst dem. Jag har jobbat hårt med det och det är inte så farligt längre, och jag har sett att det är många som har prestationsångest över sina bokbloggar så kan vi inte bara släppa det nu?
5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
För mig är rubrikerna det roligaste, nästan, med att skriva inlägg. Det är utmanande med att komma på rubriker, men svårt? Nej.
6. Finns det någon bokbloggare du beundrar?
Många! Beate är så rolig och jag känner igen mig så mycket i henne plus att jag beundrar hennes passion för skrivande! Anna är bara bäst på alla sätt och vis! Och Petra, hur snabbt får man läsa och hur bra recensioner får man skriva egentligen?!
7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Oj! Jag har aldrig haft någon gästbloggare... Hm, jag vet inte. Någon som gillar att skriva, har en bra idé, och har en skrivstil som jag gillar. Är du intresserad? Hör av dig!
8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Jag kan blogga när som helst. Har inga rutiner! Det jag skulle kunna säga är att jag brukar komma på ett ämne som sedan får gro lite i hjärnan innan jag faktiskt skriver ner det!
9. Har du svårt för att skriva recensioner?
Jag hade det, innan jag kom på att jag istället skulle göra det på instagram. Förut kände jag att jag behövde skriva så mycket och allt skulle vara sammanhängande. Det största problemet var nog att jag aldrig tog mig tiden. Nu är det en fin bild på boken och en kort text som gäller!
10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
Som jag sa förut, gemenskapen är en av de bästa grejerna med att ha en bokblogg! Det finns alltid någon därute som du kan prata med om hur galen i böcker man är!
11. Vilka taggar du för den här taggen?
Jag taggar Nathalie (Har inte hört från dig på ett bra tag nu! Kom tillbaka!), Hanna och Malin!

3 kommentarer:

  1. Tack så jättemycket för att jag fick vara med i punkt 6. Blir så otroligt glad av dina fina ord <3

    SvaraRadera
  2. Åh, tack så mycket för den finaste komplimangen. Du har verkligen gjort min dag! <3 :)

    SvaraRadera
  3. Åh så glad jag blir! Tack så väldigt mycket <3 Jag tycket det är superhärligt att du skriver också! Us writers gotta stick together ;D

    SvaraRadera