tisdag 24 mars 2015

Favoriter som bleknar...

Tänkte ta en stund till att prata om favoritböcker och favoritförfattare som bleknar bort, eller rättare sagt om de som du trodde att du älskade men det visar sig att du inte alls gjorde det. Men allra först vill jag berätta om hur jag "bestämmer mig" för att en bok eller en författare är en favorit.

Med böcker är det enklast på ett sätt. Du vet när du älskar en bok. Berättelsen funkar, intrigen är spännande, karaktärerna trovärdiga och boken är allt i genom välskriven och genomtänkt. Du har säkert något berättelse du tänker på, för mig är det två: The Hunger Games och Harry Potter.3
2767052 


Sedan har vi författare. Här blir det svårare... Vad krävs för att en författare kan vara en favorit? Räcker det att man har läst en bok? En serie? Eller behöver man läsa mer? Eller behövs det något annat? J.K Rowling är ju den klassiska favoriten, och trots att jag än så länge bara en serie av henne så vet jag att hon är en favorit, hur då? Det är inte bara det att hon skapar fantastiska världar, för att hon är en så fantastisk människa! Hon gör något för att göra skillnad. Därför är hon en favorit.


Vilka har bleknat då? Jag ska bara nämna det självklara Twilight och Hush Hush. De böckerna har bleknat rejält, men de har fortfarande en speciell plats i mitt hjärta. Sedan kommer vi till den senaste favoriten som har bleknat, Divergent. Vi hade en kort sommar-romans denna serie och jag. Första boken tyckte jag mycket om, andra var väl helt okej och sista tyckte jag bara typ om. Vad hände? Jag vaknade bara till en dag och kände att jag hade lite ljugit för mig själv. Språket var halvbra, karaktärerna lite platta och, förlåt mig, men jag tycker inte alls att Tris och Four passar bra tillsammans! Den enda händelsen i serien sedan första boken som jag tyckte kändes rätt var slutet på serien... Och det är tråkigt, för jag skulle gärna tycka om denna serie men det klickar inte.

Divergent (Divergent, #1)

(Mina uppenbarelser om Divergent-trilogin är inte baserade på filmerna, har bara sett första och den tycker jag är helt okej!)

1 kommentar:

  1. Jätteintressant inlägg, för jag känner verkligen igen mig. Älskade jämförelsen med sommarromansen, så himla sant!

    SvaraRadera