tisdag 1 januari 2013

2012 års...

BÖCKER

Årets bladvändare: Catching Fire
Motivering: Suzanne Collins skriver en uppföljare som slår föregångaren. På ett skickligt sätt släpper hon en bomb i slutet på varje kapitel vilket gör det omöjligt att lägga ifrån sig boken!
Sweet Evil (The Sweet Trilogy, #1)
Årets nykomling: Sweet Evil
Motivering: Med starka karaktärer tar denna bok världen med storm. Debutförfattaren Wendy Higgins visar med en gång att hon förtjänar att få sina verk publicerade!

Årets Surprise: The Host
Motivering: Meyer överraskar med en välskriven, än så länge, fristående bok. Till skillnad från tidigare serien, tar boken upp viktiga frågor på ett snyggt sätt och får läsaren att engagera sig i karaktärerna!

Årets vampyrhistoria: The Immortal Rules
Motivering: Julie Kagawa lyckas i en så uttjatad genre skriva en unik bok som står ut från mängden. Blandningen mellan gammaldags vampyrer, nya idéer och dystopi är perfekt i den här mycket spännande boken!

Årets mest spännande: The Unbecoming of Mara Dyer
Motivering: Med en tragisk olycka som startar upp boken och en stark kvinnlig karaktär, som utsätts för en rad märkliga händelser, är detta en bok som får dig att sitta på nålar.

Årets filmatisering: The Hunger Games
Motivering: Man lyckas för en gång skull fånga känslan och budskapet i en film som baserats på en bok. Vissa ändringar görs men inget som förstör handlingen allt för mycket. Bra skådespelare, regissör och manus gör detta till en av 2000-talets bästa filmer!

Årets story: Jellicoe Road
Motivering: Man börjar i ovisshet och väntar spänt på att få reda på hur allt hänger ihop. Närmare slutet när man börjar få reda på sammanhanget, blir det en hjärtekrossande resa.

Årets roligaste: Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann
Motivering: Med ett förflutet och nutida händelser som binds samman på ett skickligt sätt i denna novell. Historiska händelser och en lite halft galen hundraåring i en dödlig kombination!

Årets icke-fantasy: Jellicoe Road
Motivering: En fantastisk historia om en vanlig tonårstjej, som faktiskt är vanlig. Karaktärer vars öden är tragiska, en bok som griper tag om ens hjärta!

The Iron Queen (The Iron Fey, #3)Årets Bok: The Iron Queen
Motivering: Tredje boken i the Iron Fey och det blir bara bättre. En historia som accelererar snabbt och ett slut som får ditt hjärta att banka hårt i bröstet länge efter att du har läst ut boken!

KARAKTÄRER

Årets Kvinnliga Karaktär: Meghan Chase (The Iron Fey)
Motivering: En stark tjej som ger allt för vad hon tror på och inte blir beroende av sin pojkvän. Hon bryr sig inte om vad andra tänker utan kämpar för att hennes familj, vänner och hon själv ska kunna vara lycklig.

Årets Manliga Karaktär: Kaidan Rowe (Sweet Evil)
Motivering: Den perfekta Bad-Boyen som får dig att falla pladask och släppa ifrån dig flera fan-girl-skrik.
Divergent (Divergent, #1)
Årets Skurk: Jeanine Matthews (Divergent)
Motivering: Den känslolösa ledaren över Eritude. Hennes totala respektlöshet för människors värde gör att man får kalla kårar varje gång hennes namn nämns.

Årets Bästis: Puck (The Iron Fey)
Motivering: En vän som alltid står vid ens sida (om man inte har svurit att döda honom) och kommer alltid med roliga kommentarer som lättar upp dom stelaste situationerna.

Årets Par: Ash & Meghan (The Iron Fey)
Motivering: Deras kärlek som växer sig starkare genom serien och dom kämpar för att få vara tillsammans trots att alla odds är emot dom. Uppdelade är dom starka men tillsammans är dom ännu starkare!

 (Detta är endast mina egna åsikter, jag har valt mellan böcker jag har läst under 2012.)

4 kommentarer:

 1. Vilka intressanta böcker du hade med! Kan tänka mig att läsa några av de som jag inte har läst än. :P
  vem är Kaidan Rowe? har inte hört talas om honom förut, vilken bok är han ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, jag hade glömt att skriva vilka böcker dom kom ifrån! Fixat nu! :)
   Han kommer från Sweet Evil av Wendy Higgins! :)

   Radera
 2. Vilket roligt inlägg. :)
  Gott nytt år!!

  SvaraRadera
 3. Fin lista och gott nytt år på dig :)

  SvaraRadera