fredag 24 maj 2013

Boktips från Tävlingen #2

 Beate - Bokbeate
Jag tänker tipsa om Beautiful Creatures eftersom de innehåller Blood Incubuses, vilket är i princip samma sak som en vampyr.
Den nutida handlingen i boken cirkulerar kring Lena som är en Caster och Ethan som inte är det. Trots detta hinder finner de varandra och blir kära. Men Lenas släkt har en förbannelse över sig och på Lenas sextonårsdag kommer hennes krafter att bli antingen mörka eller ljusa, och det finns inget som man kan göra åt det. Eller? Ethan måste hitta ett sätta att få Lena att ta sitt öde i sina egna händer så att han inte förlorar henne.
Denna historia vävs ihop med Lenas och Ethans förfäder som kämpade i Amerikanska inbördeskriget. Och det är i detta sekel som Blood Incubuses framträder för första gången. Alltså, vampyrer i historien ;)


Sandra Petterson
Jag skulle verkligen rekommendera själlös av Gail Carriger. Jag har än så länge läst den och chanslös och jag gillar det verkligen. Längtar verkligen till resterande böcker kommer ut på svenska.
Den handlar om en kvinna. Alexia Tarabotti, som lever i 1800-talets London där vampyrer och varulvar lever öppet tillsammans med människorna. Alexia får dessutom ett mysterium att lösa då flera varulvar och vampyrer försvinner medan nya unga dyker upp. Jag älskar alla de vassa kommentarerna och klänningarna samt alla deras fräcka uppfinningar som inte riktigt passar in på 1800-talet men det funkar ändå =)Linnea - Liijobooks
Den enda jag kommer att tänka på är The Infernal Devices serien av Cassandra Clare. Det är visserligen inte enbart vampyrer, men de finns med och den utspelar sig på 1800-talet.
Detta är en utav de bästa serier jag har läst, och jag har nog aldirg gråtit så mycket som jag gjorde när jag läste sista boken! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar