söndag 12 maj 2013

Uppgift Fyra!

 Sista chansen nu! (Är du inte med i tävlingen än skynda dig och klicka här för snart är tiden ute!) Det är sista kategorin nu:Det är ett enkelt ämne, men tipsa gärna om lite ovanliga och okända dystopiböcker!När du har kommit på en bok, skriv ner titeln på den i en kommentar tillsammans med en beskrivning och lite vad du tyckte om boken. För två extralotter ska du ta ett foto som beskriver boken och skicka in på min mejl som står i högerspalten på bloggen! (Riktigt bra bilder kan ge extra lotter!)

2 kommentarer:

 1. Den här var enkel, Divergent av Veronica Roth. Detta var den första dystopi som jag läste och fullkomligt älskade (och ja, jag hade läst Hungerspelen innan).

  Boken handlar om Tris och i hennes värld får man välja vilken faction man ska leva tillsammans med resten av sitt liv när man är sexton. Vart och en av de fem factions värderar en egenskap högre än de andra, kunskap, ärlighet, vänlighet, djärvhet eller självförnekande.

  När det blir Tris tur att välja måste hon bestämma sig om hon ska följa i sina föräldrars fotspår eller våga gå sin egen väg. Och hon hade aldrig trott när hon valde att det skulle få sådana oerhörda konsekvenser.

  Alltså, jag älskar den här boken. Extremt mycket. Jag tycker att Tris har den absolut mest intressanta karaktärsutvecklingen av alla, världen är något alldeles speciellt och språket fångade verkligen in mig och gjorde att jag blev en del av händelserna. Om man bara ska läsa en enda dystopi i hela sitt liv så tycker jag att man ska läsa Divergent :)

  SvaraRadera
 2. Självklart tipsar jag alltid i första hand om hungerspelen eller divergent. Men eftersom det är lite uttjatat, så tänkte jag tipsa om två andra böcker. Visserligen är även de välkända vid det här laget, men ändå :)

  Marie Lu - Legend och Kiera Cass - The Selection. Båda böckerna överraskade mig verkligen eftersom jag inte trodde att jag skulle gilla dom så mycket som jag gjorde. The Selection var jag förberedd på att rent utav hata, men det slutade med att jag inte kunde lägga ifrån mig boken förrän den var utläst.

  Så om du inte hunnit läsa någon av dom än, sätt fart! :)

  SvaraRadera