lördag 4 maj 2013

Uppgift Två!

Det är dags för den andra delen i tävlingen! (Har du inte hängt på än? Klicka här!) Dagens tema är:

Det jag vill att ni ska tipsa om nu är böcker om vampyrer som utspelar sig förr i tiden! Nu ska du komma på din favoritbok inom kategorin, skriva ner titeln på den i en liten kommentar tillsammans med en beskrivning och lite vad du tyckte om boken. För två extralotter ska du ta ett foto som beskriver boken och skicka in på min mejl som står i högerspalten på bloggen! (Riktigt bra bilder kan ge extra lotter!)

4 kommentarer:

 1. Jag tänker tipsa om Beautiful Creatures eftersom de innehåller Blood Incubuses, vilket är i princip samma sak som en vampyr.

  Den nutida handlingen i boken cirkulerar kring Lena som är en Caster och Ethan som inte är det. Trots detta hinder finner de varandra och blir kära. Men Lenas släkt har en förbannelse över sig och på Lenas sextonårsdag kommer hennes krafter att bli antingen mörka eller ljusa, och det finns inget som man kan göra åt det. Eller? Ethan måste hitta ett sätta att få Lena att ta sitt öde i sina egna händer så att han inte förlorar henne.

  Denna historia vävs ihop med Lenas och Ethans förfäder som kämpade i Amerikanska inbördeskriget. Och det är i detta sekel som Blood Incubuses framträder för första gången. Alltså, vampyrer i historien ;)

  Bild kanske kommer, vi får se hur det blir ;)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle verkligen rekommendera själlös av Gail Carriger. Jag har än så länge läst den och chanslös och jag gillar det verkligen. Längtar verkligen till resterande böcker kommer ut på svenska.

  Den handlar om en kvinna. Alexia Tarabotti, som lever i 1800-talets London där vampyrer och varulvar lever öppet tillsammans med människorna. Alexia får dessutom ett mysterium att lösa då flera varulvar och vampyrer försvinner medan nya unga dyker upp. Jag älskar alla de vassa kommentarerna och klänningarna samt alla deras fräcka uppfinningar som inte riktigt passar in på 1800-talet men det funkar ändå =)

  SvaraRadera
 3. Alla tips kommer väll att läggas upp på bloggen när tävlingen är slut va? Vill verkligen veta alla tips och tycker att de ämnen du vill ha tips i är riktigt intressanta! :)

  SvaraRadera
 4. Den enda jag kommer att tänka på är The Infernal Devices serien av Cassandra Clare. Det är visserligen inte enbart vampyrer, men de finns med och den utspelar sig på 1800-talet.

  Detta är en utav de bästa serier jag har läst, och jag har nog aldirg gråtit så mycket som jag gjorde när jag läste sista boken! :)

  SvaraRadera