torsdag 23 maj 2013

Book Rescue Tag

Rebecka på Mina Thoughts älskade 'The Book Sacrifice Tag' så mycket att hon skapade en motsats. Sedan taggade hon ett par bloggare att göra den, jag var en av dem. Här kommer mina svar:

Tell the Wolves I'm Home 1. En lånad bok.
Du står i biblioteket och omges av alla böcker du någonsin lånat och läst. Helt plötsligt hörs bibliotekariens skrik, och han/hon skriker ut i biblioteket att en vulkan i närheten har börjat spruta lava, och att den lavan tar sig fram onaturligt snabbt för att vara lava. Din ända chans att överleva är att springa till närmaste höga berg. Du får en stark känsla av att behöva rädda en av böckerna i biblioteket, men berget ligger ett par kilometer bort och du orkar bara springa den sträckan med en bok.
Vilken bok som du någon gång lånat på biblioteket bestämmer du dig för att rädda?

Tell the Wolves I'm Home av Carol Rifka Brunt. En fantastisk bok om en trettonårig tjej som förlorar sin bästa vän och farbror som utspelar sig 1987. Fin bok alltså, rekommenderas varmt!Harry Potter och Dödsrelikerna (Harry Potter, #7)2. En tegelsten.
Du är på en månadslång kryssning och har tagit med dig en hel väska med alla dina
tegelstens-böcker så att du ska ha något och läsa under hela månaden. Mitt ute på havet hörs en smäll, det är en av motorerna som har exploderat, och skeppet sjunker nu i en
hissnande fart. Du sitter och läser en av tegelstenarna uppe på däck, du hinner inte springa till hytten för att hämta de andra böckerna, utan måste direkt ner i en av livbåtarna. 
Vilken tegelsten skulle du helst ha läst vid det tillfället i vetskapen om att det är den enda boken du kan rädda?

Harry Potter och Dödsrelikerna. Älskar den här serien! Fantastisk avslutning på serien, gillar sista delen mer än den första. Ska läsas om så snart jag bara kan!


The Host (The Host, #1)
3. En bok på översta hyllan.
Det har börjat en brand i ditt hus/lägenhet som har spridit sig till din bokhylla, varav hela din hylla står i brand förutom översta hyllplanet. 
Vilken bok räddar du undan lågorna som står på översta hyllan i din bokhylla?

  Lättaste frågan hittills! The Host. Älskar den. Punkt slut.


The Retribution of Mara Dyer (Mara Dyer, #3) 
4. En bok på TBR-listan.
Tänk dig följande; Du har precis varit i bokhandeln och köpt alla de böcker du har på din TBR-lista. Eftersom att det var så många böcker tog du med dig en kärra att förflytta böckerna i, och behövde därför inte någon påse. Helt plötsligt öppnas himmeln och regnet öser ner. Du kan rädda en av böckerna du precis köpt genom att stoppa den innanför jackan/koftan, men det är också allt som får plats. 
Vilken bok (som du ej har läst) väljer du att rädda? 

Vet inte om man får välja böcker som inte har kommit ut än, men det struntar jag i. Jag väljer 'The Retribution of Mara Dyer'! Jag måste se hur det går, STÅR INTE UT!!
5. En Serie.
Ett event för bokälskande äger rum ute på landet och du njuter av att vara där. Det har samlats ihop vad som känns som en miljon böcker, och du hittar alla serier du någonsin läst i var sin hög vart du än ser. En skördetröska som skördade en åker precis intill är utom all kontroll och kör i högsta hastigheten mot högarna med serier.  

Vilken serie räddar du undan att strimlas sönder av 
maskinen?
The Hunger Games. Perfektion, får inte förstöras!!

Sweet Evil (The Sweet Trilogy, #1) 6. Ett Vackert omslag.
Ännu en gång befinner du dig i en bokhandel, den här gången står du mellan hyllorna och  kollar in de böckerna med de finaste omslagen, när en av bokhandelns fönster exploderar i glasskärvor och ett hårigt monster hoppar in. Monstret verkar avsky synen av de vackra omslagen och du bestämmer dig för att ta med dig det vackraste omslaget du kan hitta som skydd mot alla monster och bevara det för alltid. 
Vilken bok har ett så vackert omslag att du tror att det skulle kunna skydda dig mot de monster som numera dominerar världen? (kan vara en bok du läst eller en bok du inte läst)

Sweet Evil's omslag är riktigt snyggt, det kan nog skydda mig!


 

The Fault in Our Stars7. Sista boken i ditt liv.
Du vaknar på morgonen, och dem säger på nyheterna att solen har börjat brinna mindre och mindre på bara några timmar och att den inte kommer skina alls efter nästa natt. Solen kommer alltså efter sin nedgång i kväll aldrig mer gå upp, och saknandet av sol kommer göra planeten obeboelig. 
Vilken bok läser du i vetskapen om att det kommer bli den sista boken du någonsin läser?

The Fault in Our Stars. Jag vet inte varför jag väljer en sådan sorglig bok, men den gör mig på något vis glad och hoppfull... (Är det något fel på mig?)
 Jag taggar Tova (Bokugglan) till att göra den här!

1 kommentar:

  1. Tack för att du ville göra taggen! överlycklig! :D

    SvaraRadera