onsdag 1 maj 2013

Uppgift Ett!

Dags för första uppdraget i min boktips/foto-tävling! (Har du ingen aning om vad jag pratar om? Klicka här!) Uppdraget är:

Alltså böcker utan några övernaturliga inslag. Nu ska du alltså komma på din favoritbok inom kategorin, skriva ner titeln på den i en liten kommentar tillsammans med en beskrivning och lite vad du tyckte om boken. För två extralotter ska du ta ett foto som beskriver boken och skicka in på min mejl som står i högerspalten på bloggen!

5 kommentarer:

 1. Har så svårt att säga endast EN bok, eftersom det är så beroende av vad jag är sugen på att läsa. Men en bok som har hängt med mig i många många år, och som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat är faktiskt en klassiker. Nämligen Stolthet och Fördom av Jane Austen.

  Jag kan inte låta bli att älska all dramatik och kärlek. Att ligga i skuggan en varm sommardag och läsa om livet förr i tiden, och fundera över vad huvudkaraktärerna egentligen tycker om varandra och varför de gör som de gör - finns det något bättre?

  SvaraRadera
 2. Svårt! Jag läser mest övernaturliga böcker... :P

  Men den bok jag har valt är i alla fall Systrar i jeans av Ann Brashares. Den handlar om de fyra tjejerna Lena, Bridget, Tibby och Carmen som står inför sin första sommar utan varandra. När Carmen av en slump köper ett par jeans som på ett magiskt sätt passar dem allihop bestämmer de att de ska skicka jeansen emellan sig för att hålla kontakten.

  Första gången jag läste boken var jag helt uppslukad. Det var en av de först "tonårsböckerna" jag läste och jag var totalt fascinerad. Genom serien så lärde jag mig jättemycket om vänskap och om livet och om kärlek. Tjejernas vänskap är verkligen bland det finaste jag har läst om och jag tror att alla har något att hämta ifrån Systrar i jeans. :)

  Vi får se om jag skickar en bild ;)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle rekommendera Janet Evanovichs böcker om Stephanie Plum. Den första heter "One for the Money" eller "Lovligt Byte" på svenska.

  Den handlar om en tjej som efter att ha förlorat jobbet hotar sig till en tjänst som prisjägare (bountyhunter) hos sin kusin. Man kan väl säga att hon har mer tur än skicklighet, men roligt är det i alla fall =)

  SvaraRadera
 4. Min absolut bästa favoritbok, Jellicoe Road av Melina Marchetta! Den har allt; vänskap, kärlek, svek, mysterier... Och den är skriven på ett så himla fint sätt. Jag kan inte ens beskriva i ord vad jag tycker om den här boken.

  SvaraRadera
 5. Jag kom på att jag glömde beskriva boken. Jellicoe Road (svårt att förklara kortfattat, men jag gör ett försök) handlar om Taylor som när hon var liten övergavs av sin mamma på 7 eleven. Hon går på internatskola på Jellicoe Road där ett "krig" utkämpas mellan skolan, eleverna från staden i närheten och kadetterna från Sidney. Kärlek, vänskap, spänning och mysterium vävs ihop till en fantastisk bok. Min beskrivning får den att låta 74 gånger sämre än den är...

  SvaraRadera