fredag 31 maj 2013

Sweet Peril

Sweet Peril (The Sweet Trilogy, #2)VARNING! Ni som inte har läst den första boken bör inte läsa den här recensionen då den innehåller spoilers!

Författare: Wendy Higgins
Serie: The Sweet Trilogy #2
Utgiven: 2013
Sidantal: 371

Anna Whitt, the daughter of a guardian angel and a demon, promised herself she’d never do the work of her father—polluting souls. She’d been naive to make such a vow. She’d been naive about a lot of things.

Haunted by demon whisperers, Anna does whatever she can to survive, even if it means embracing her dark side and earning an unwanted reputation as her school’s party girl. Her life has never looked more bleak. And all the while there’s Kaidan Rowe, son of the Duke of Lust, plaguing her heart and mind.

When an unexpected lost message from the angels surfaces, Anna finds herself traveling the globe with Kopano, son of Wrath, in an attempt to gain support of fellow Nephilim and give them hope for the first time. It soon becomes clear that whatever freedoms Anna and the rest of the Neph are hoping to win will not be gained without a fight. Until then, Anna and Kaidan must put aside the issues between them, overcome the steamiest of temptations yet, and face the ultimate question: is loving someone worth risking their life?


Äntligen fick jag läsa den här! Väntat i ett år på att den ska komma ut och tro mig, det var plågsamt. När jag hade läst ut den första boken såg jag att det inte var någon som skulle publicera fortsättningen, men till slut plockade förlaget upp denna och sista boken i serien. Då kunde jag lugna mig.

Som ni förstår så hade jag höga förväntningar på den här, dels för att den första boken var så bra. Men jag hade också bara sett positiva recensioner och dessutom hade den ett högt betyg på goodreads.

Jag gillar Anna mer i den här boken än den förra. Hon vågar lite mer i den här boken och vill ta ansvar. Dock gillar jag inte hur hon skämmer ut sig framför Kaidan i början av boken.  Men jag gillar att se att hon vågar ta steget framåt i denna boken, hur läskigt det än är.

Kaidan är lika snygg, underbar, het i denna boken! Men han är inte med så mycket förrän i sista halvan. Hans personlighet förändras också i den här boken, samtidigt som han är vår Kai. I början är han inte alls hygglig men genom boken får man se honom visa mer känslor, det gillar vi!

Vi får återigen dyka in i Annas huvud och följa hennes tankar. Precis som förut faller jag för Higgins språk. Det är vackert och speciellt på något sätt. Det får mig liksom att känna mig hemma när jag läser.

Som sagt så har märker man verkligen hur alla karaktärerna utvecklas i den här boken. Inte bara personliga utvecklingar utan även i relationer. Jag tycker att det är en så välskriven bok, dock så är den lite hackig i början med alla tidshopp. Det är bra att man får en början på historien i första delen och att man inte får reda på så mycket, men att man i andra boken får reda på det stora ”äventyret”. Då känns inte uppföljare så mycket som transportsträckor. Detta är verkligen en av mina absoluta favoritserier! Jag är lite ledsen att jag läste den så snart för att nu måste jag vänta ett år till nästa bok...! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!


1 kommentar:

  1. Har första boken i serien hemma, måste verkligen ta och läsa den nu! :)

    SvaraRadera