onsdag 8 maj 2013

Uppgift Tre!

Nu har jag en ny uppgift! (Har du inte hakat på tävlingen än? Klicka här.) Idag handlar det om en av mina favoritvarelser i litteraturen nämligen:

Faeries i alla former och färger får ni tipsa om nu! Kom på din favoritbok inom kategorin, skriv ner titeln på den i en liten kommentar tillsammans med en beskrivning och lite vad du tyckte om boken. För två extralotter ska du ta ett foto som beskriver boken och skicka in på min mejl som står i högerspalten på bloggen! (Extra fina bilder kan ge extra lotter!)

2 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt bara läst en bok med feer (som jag kommer ihåg) och det är Besvärjelser och Beskydd av Maria Friedner. En bok som jag gärna rekommenderar, för den är både rolig och har ett mysterium som ska lösas. Dessutom är det ju en svensk författare, vilket är extra kul eftersom jag mest läser engelska böcker annars! :)

    SvaraRadera
  2. Jag tipsar om The Iron Fey-serien av Julie Kagawa varav alla fyra delar finns översatta till svenska :)

    Om jag bara får välja en bok så tar jag första, Järnkonungen, och den handlar om Meghan som tror att hon är en vanlig tjej men så visar det sig att hon är dotter till Sommarkungen Oberon, som är en alv. Eftersom hennes mamma är en vanlig människa gör det henne till en halv-alv, men det hindrar henne inte från att bli hett byte bland alla alver i landet Aldrig. Hon märker dock snart att allting inte står rätt till och med hjälp av sin vän Puck och en väldigt isig Vinterprins måste hon förhindra ett krig samtidigt hon hon försöker dämpa sina känslor för prinsen.

    Serien som helhet är jättejättebra, den är spännande, fantasifull, rolig, obehaglig och romantisk. En perfekt blandning :D Även om Järnkonungen är den jag tycker minst bra om så gillar jag den eftersom det var den som satte hjulet i rullning och fick historien om Meghan att utveckla sig på ett sätt som jag kom att älska!

    SvaraRadera